Gerbrands al tevreden met vierde plaats

By
Updated: november 29, 2011

Bij AZ zullen ze de komende weken niet praten over een kampioenschap. De  club uit Alkmaar staat 3 punten los van PSV, met nog een helft minder gespeeld. Daarnaast is het gat met de andere concurrenten Twente en Ajax nog groter. Als AZ in februari nog steeds op de eerste plek staat gaan ze werken aan een plan B.

Het woord kampioenschap valt voorlopig nog niet bij AZ. Als we in februari nog steeds bovenaan staan, gaan we eens verder kijken”, vertelt Gerbands tegenover NUsport. “Wij dachten voor het seizoen nog: als we dit jaar Europees voetbal halen, dan is dat een hele prestatie. Dat zou voor de achtste keer in negen jaar zijn, dat kan bijna niemand in Nederland ons nazeggen.”

Gerbrands is al tevreden met een vierde plaats. “Als we dit seizoen zestig punten halen en vierde worden, dan gaat de vlag uit en halen we taart. Je moet het bereiken van je doelstellingen altijd. Euforie bestaat hier niet. Ooit was het onze ambitie om ons tussen de topclubs te nestelen. Dat is het nu niet meer, we hebben een stap terug gezet”, besluit hij.

3 Comments

 1. gerard

  29 november 2011 at 14:07

  ‘Euforie bestaat hier niet. Ooit was het onze ambitie om ons tussen de topclubs te nestelen. Dat is het nu niet meer, we hebben een stap terug gezet.’

  Dat kan snel veranderen, mocht AZ (en dat is toch niet ondenkbeeldig) wederom na 2 seizoenen de landstitel behalen dat is het van de laatste 5 jaar de meest succesvolle club van Nederland. Ajax en PSV doen er tegenwoordig langer over daarbij krijgt men met de C.L weer een zak centjes (kijk naar Ajax die reeds 25 miljoen via dit tournooi bij elkaar hebben gesprokkeld) kortom dan ga je je beleidt automatisch weer naar boven stellen gezien het sportieve en commerciele succes.

  Afgelopen week bij de wedstrijd van Utrecht was Dirk Scheringa te gast en die liet een heel ander licht schijnen over de toekomst van AZ (de komende tien jaar zal AZ bovenin mee blijven doen) en die heeft nog wekelijks contact met Gerbrands….

 2. rucarni

  30 november 2011 at 07:59

  waarom zo terughoudend het is toch mooi als je als club uitspreekt dat je bij de zogenaamde top wil horen. ???
  niks mis mee.
  wel is het goed dat ze geen druk op het team uitspreken… 4e plaats maar vind dan wel dat je mag zeggen dat je voor de eerste gaat en als het vierde zou zijn is het doel ook gehaald.

 3. de echte supporter

  30 november 2011 at 08:00

  Laten ze als bestuur en speler maar rustig blijven, wij als supporters gaan steeds meer geloven in een kampioenschap. We moeten alleen proberen die lampies verder van ons af te zetten. Een wat belangrijk is dat we 7 december in 45 minuten 3 punten kunnen pakken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *