Dembele is op zijn best in de spits

By
Updated: september 16, 2008

Moussa Dembélé moet veel beter kunnen dat hij momenteel laat zien bij zijn club AZ. Op de afgelopen Olympische Spelen maakte hij met Jong België een prima indruk, maar sinds zijn terugkeer in Alkmaar is de speler geen schim meer van de aanvalsleider van de Belgische ploeg die bij de beste vier eindigde in Peking.

Bondscoach Jean-François de Sart, inmiddels opgestapt, kan er niet bij waarom de 21-jarige Dembélé het niet kan laten zien in het shirt van de Noord-Hollanders. “Op de Spelen was hij fantastisch. Met drie goals haalde hij ook een prachtig gemiddelde voor een spits. Daarom staat hij bij ons, én in de nationale ploeg, ook altijd in de punt van de aanval”, aldus de voormalig keuzeheer van de Belgische beloften in het Algemeen Dagblad.

AZ-coach Louis van Gaal gebruikte de aanvaller het afgelopen weekend tegen ADO Den Haag zelfs als middenvelder. Niet handig, zo meent De Sart. “Ik heb het bij de Belgische olympische ploeg ook met hem geprobeerd op links in de voorbereiding. Maar hij is op z’n best als echte spits”, weet de oefenmeester.

Desondanks heeft De Sart ook een puntje van kritiek “Natuurlijk moet zijn scorend vermogen beter worden. Daar heb ik ook goede gesprekken over gehad met hem in de aanloop naar China. Moussa is een fantastisch mens, die graag de ballen klaar legt voor een ander. Maar hij mag, nee, hij moet egoïstisch worden in de buurt van het strafschopgebied.”

”Brazilië, Nigeria en Italië waren niet de minste ploegen ter wereld om tegen te spelen, hè? Moussa was in die wedstrijden formidabel. En als je in China dan drie keer scoort, hoef je voor mij niet meer te bewijzen waar je bij AZ hoort te staan. Ik zal Louis van Gaal niet verwijten dat hij op dit moment andere dingen van hem vraagt. Maar op de Spelen heeft Moussa bewezen dat hij niet het imago hoeft te hebben van een spits die niet scoort.”

Bron: Voetbalzone.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *