Verbeek over PSV: “Ze hebben nogal wat miljoenen uitgegeven”

By
Updated: november 28, 2011

Gertjan Verbeek staat met AZ fier aan kop. De Alkmaarders lijken in PSV hun grootste concurrent voor het kampioenschap te hebben. Volgens trainer Verbeek is dat niet onlogisch.

“PSV komt nu echt op stoom”, constateert Verbeek na PSV-FC Groningen (6-1) in het Algemeen Dagblad. “Omdat ze vrij veel nieuwe spelers hebben in moeten passen, duurde dat even. Nu zie je dat ze constanter en sterker worden.”

Denkt Verbeek dat PSV beter is? “Ik hoop het wel voor ze, ze hebben nogal wat miljoenen uitgegeven. Puur op basis daarvan is het al logisch dat ze voor de titel gaan”, aldus de coach, die zelf niet vooruit wil lopen op de titelambities. “Pas op trainingskamp in de winterstop, wanneer iedereen kerst en Nieuwjaar heeft gevierd met zijn familie, gaan we eens kijken of we aan een plan B moeten denken. Maar dan nog kijken we van wedstrijd tot wedstrijd.”

Prettig voor de coach is dat zijn elftal, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ajax, amper blessures telt. “Ik weet niet hoe er bij Ajax gewerkt wordt”, reageert Verbeek. “Dus ik ga daar ook niet over oordelen. Maar wat onszelf betreft, is het geen toeval. Ik werk met jonge gasten, die veel aankunnen. Fit zijn heeft ook met je mentale vermogen te maken, want wat is moe? Als je plezier hebt, gaat het allemaal ongemerkt voorbij. Dan sta je veel minder stil bij moe of niet moe.” Bron: Voetbalprimeur.nl

8 Comments

 1. KeesK

  28 november 2011 at 15:02

  Bijna niks aan toe te voegen. AZ en Verbeek staan lachend bovenaan terwijl ze rustig naar beneden kijken hoe de achtervolgende poenclubs proberen dichterbij te komen. Misschien nog een paar miljoen er tegenaan gooien of uit de geldautomaat van de lokale overheid trekken voor 020 en de lampjes?

 2. Mike

  28 november 2011 at 18:54

  Ik verwacht ook wel dat PSV kampioen word of ze moeten leeg gekocht worden.
  Maar dat zal ook weinig uit maken want dan gaan ze bij de concurrent shoppen. Ik denk dat wij 2e worden en dat is al mooi de voorrondes van CL spelen.

 3. Jeroen

  28 november 2011 at 23:13

  Tja al die miljoenen, maar zijn de spelers nu echt beter dan die van AZ? Strootman vergeleken met Elm? Matavz vs Altidore? Wijnaldum vs Beerens? Mertens vs Holman? Laatsgenoemde scoort wel minder, maar is vaak betrokken bij AZ aanvallen en is belangrijk voor ons team

  Kortom, dat psv 20 miljoen uitgeeft wil niet zeggen dat ze kwalitatief betere spelers hebben. Elke club wist dat psv het geld had om te besteden. De prijs is daardoor gewoon omhoog gedreven. Voorheen moest AZ ook altijd de hoofdprijs betalen omdat ze een suikeroom hadden.

  Ik moet het nog maar zien of psv gaat winnen van feyenoord aankomend weekend.

  • KeesK

   29 november 2011 at 10:17

   Mertens is nu wel een klasbak die zijn geld dik waard is. Ik zou hem graag eens bij AZ zien spelen maar die wordt bij PSV weggehaald door een van de grotere Europese poenclubs. Maar hij kwam via nota bene AGOVV de Nederlandse competitie binnen en speelde zich knap naar boven. Kiezen tussen Holman of Mertens dan wist ik het wel.

 4. gerard

  29 november 2011 at 14:23

  Kiezen tussen Mertens of Holman dan wist ik het wel..

  Nou Holman is van grote waarde voor dit AZ.. waar Mertens de laatste tijd goed in de zak wordt gehouden omdat hij telkens het zelfde kunstje wil uitvoeren, zwerft de onvermoeibare en daardoor moeilijk te verdedigen Holman maar over het veld waardoor de rest van de ploeg gretig profiteert.
  PSV heeft dan wel miljoenen geinvesteeerd toch vind ik AZ nog steeds een veel beter team hebben. Spelers als Wijnaldum, Mertens, Lens, etc. zijn momentvoetballers (de ene week is het fantastisch de andere week dramatisch). AZ heeft veel meer spelers die wellicht minder spectaculair ogen maar er wel wekelijks staan en daarom is het gat met AJax en Twente al bijna onoverbrugbaar voor beide teams en bij de mogelijke winstpartij van de inhaalduel is het gat met PSV ook al 6 punten dat is niet voor niets.. .

  • KeesK

   29 november 2011 at 21:50

   De statistieken spreken in het voordeel van Dries Mertens. Holman in alle officiële wedstrijden 5 goals en 4 assists tot nu toe, Mertens 14 goals en 10 assists. Het rendementsverschil lijkt me duidelijk. En hoewel ik AZ fan ben denk ik dat AZ het moeilijk gaat krijgen om kampioen te worden juist door dit rendementsverschil. Ik wil ze niet tekort doen maar het rendement in de linkervleugel van AZ is laag als je de letterlijke energie neemt die door de twee dravers (Poulsen en Holman) erin wordt gestopt en kijkt wat er uiteindelijk uit komt. Wat dat betreft kunnen ze een voorbeeld nemen aan de rechtervleugel die veel beter rendeert.

   • Jeroen

    29 november 2011 at 22:14

    Ondanks dat je gelijk hebt over het rendement ben ik het niet helemaal eens met je onderbouwing. Je zou dit pas kunnen zeggen als je precies weet hoeveel aanvallen er over rechts en links gaan van beide clubs. Dat Mertens veel doelpunten maakt kan ook zeggen dat PSV hem alleen maar opzoekt en dat er weinig vanuit de rechtervleugel komt.

    Als ik naar AZ kijk dan denk ik dat beide vleugels evenveel worden gebruikt in de aanval. Misschien zou Holman er ook wel 10 in hebben geschoten als hij steeds het aanspreekpunt was in de aanval.

    Kortom, als we terug gaan naar de basis dan denk ik dat er tussen AZ en PSV erg weinig verschil is. Degene die dit niveau langer kan volhouden zal kampioen worden. Tot op heden is AZ dat. Laten we hopen dat dit zo blijft.

    • KeesK

     29 november 2011 at 22:33

     Al gekeken naar de 21-jarige Danny Verbeek van FC Den Bosch als vervanger van Holman (mocht hij vertrekken)? Ik ben geen scout en zie hem alleen in de Jupiler samenvattingen maar dat ziet er talentvol en effectief uit voor die positie. Maar om terug te komen op het onderwerp, ik denk dat als je Mertens zou ruilen voor Holman AZ nog veel nadrukkelijker kampioenskandidaat zou zijn omdat Mertens beter is en ook goed in AZ zou passen. Met 14 assists ben je ook een teamspeler en geen egotripper lijkt me. Maar dat zal nooit gebeuren dus mijn tip voorlopig Danny Verbeek. Past ook wat naam betreft goed bij AZ. 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *