AZ wint thuis ook van Utrecht: 2-0

By
Updated: november 25, 2011

Wie kan dit AZ nog stoppen? Vandaag was FC Utrecht alweer het zevende team dat met nul punten naar huis kon vertrekken. Elm en Gudmundsson waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

AZ domineerde vanaf het begin, maar veel kansen leverde dat niet op en het moest alert zijn bij counters. Holman was voor de rust het dichts bij succes met een schot dat de paal schampte.

Halverwege de tweede helft brak Elm met een vrije trap de ban; hij schoot fraai raak en maakte ook z’n achste goal van het seizoen uit een standaardsituatie (vrij vrije trappen, drie penalty’s en een corner). Utrecht claimde vervolgens bij hands van Poulsen vergeeft een penalty, waarna Gudmundsson in de slotfase het duel besliste met een prachtige kegel.

3 Comments

 1. KeesK

  25 november 2011 at 22:56

  Als het simpeler en strakker gaat in de aanval is niemand die dit AZ stopt. De rechterkant met het koppel Beerens – Reijnen is letterlijk BeResterk. En die twee zijn wat mij betreft ook de uitblinkers, balvast, lekker combinerend en uiterst effectief. Als Reijnen zo door gaat zal Marcellis zijn best moeten doen om zijn positie terug te krijgen. De inzet en dominantie als totaal team was weer bewonderenswaardig maar de laatste bal was soms wel storend slordig met name aan de linkerkant. Desalniettemin een mooie en spannende wedstrijd die weer verdiend is gewonnen mede door de strakke pegel van Gudmundsson op de assist van Beerens. Zo moet het! Als volgende week zondag uit Heerenveen ook nog opgerold kan worden is het winterkampioenschap binnen handbereik. Hopelijk kan Beerens daar in Friesland zijn revanche nemen met dit team waarin sommige spelers nog steeds progressie maken in hun schitterende spel.

 2. Jeroen

  26 november 2011 at 00:40

  Ondanks dat de afronding soms een beetje rommelig was, vond ik het duel wel erg boeiend. Achterin stond het weer erg goed, dus dan heb je eigenlijk al snel het vertrouwen dat het goed gaat komen. Kansen komen toch wel met ons manier van spelen. Toch was de opluchting groot toen de bal eindelijk het doel in ging van Utrecht. We zaten er al een tijdje dichtbij, maar de paal stond ons in de weg.

  Moet eerlijk zeggen dat ik had verwacht veel kwaliteit in te leveren met de blessure van Marcellis, maar Beerens en Reijnen vinden elkaar fantastisch. Ik vond vooral de pass mooi van Moisander op Reijnen, en vervolgens schoot Reijnen met 1 beweging de bal naar Beerens. Heerlijk om te zien dat hij zijn plek heeft gevonden.

  We staan er goed voor! Nu zo houden en zorgen dat we geen punten laten liggen. Ondanks dat ik vertrouwen heb in het kampioenschap moeten we wel echt scherp blijven. Anders lopen de lampjes ons zo voorbij…

 3. De echte supporter

  26 november 2011 at 11:46

  Ja het was een spannende wedtrijd. De spanning had van mij wel eerder opgelost kunnen worden. De afronding was niet cherp genoeg. Maar uitindelijk gaat het om de drie punten en die hebben we. Op naar het kmpioenschap. Ik hoop dt mertns weg ghaald gaat orden bij psv… Belangijk wij moeten bij lkaar blijven. Het worden weer pannende tijden. Ook nog 45 min tgen excelsior. Ik hoop dt we daar ook nog onze drie punten kunnen pakken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *