Herstel Viergever trager dan gewenst

By
Updated: november 25, 2011

De laatste weken zien we steeds vaker dat Viergever wordt gespaard door Verbeek. Klavan neemt dan zijn positie over achterin. Dit komt doordat de 22-jarige verdediger van AZ een langzaam herstel heeft. Ze willen dit nu met medicijnen gaan aanpakken.

“Ik ben meer een voetballende verdediger, probeer het voetballend op te lossen. Ik vul het dus op mijn manier in. Daar krijg ik steeds meer vertrouwen in, naarmate ik meer wedstrijden speel”, zegt de 22-jarige AZ-speler tegenover De Telegraaf.

Na Jong Oranje lonkt nu het grote Oranje, fysiek zijn er echter wat problemen. “Ik hoor de geluiden over Oranje steeds vaker. Als je het goed doet, komt het vanzelf wel, maar ik hou nergens rekening mee. Natuurlijk wil ik voor Oranje spelen, dat is mijn streven waar ik alles voor doe, maar dan moet de tijd er rijp voor zijn. Al is het over vijf jaar. Eerst moet ik hier alles spelen. En dan moet ik geen last meer hebben van een onvoldoende herstel.”

Viergever herstelde niet snel genoeg van een wedstrijd om er twee per week te kunnen spelen. “Via tests in het ziekenhuis zijn we er nu achter gekomen wat het achterliggende probleem is. Wat het precies is, wil ik niet zeggen, maar het goede nieuws is dat we er wat aan kunnen doen. Ik heb nog altijd de meeste wedstrijden gespeeld en beschouw mezelf als basisspeler. Maar Ragnar Klavan heeft ook veel gespeeld, we zitten dicht bij elkaar. Dat is alleen maar mooi voor de ploeg.”

De voormalig Sparta-speler is blij dat het probleem duidelijk is geworden, dat gebeurde echter wel laat. “Omdat ze in de voetballerij relatief laat begonnen zijn met individuele programma’s. In andere sporten zijn ze daar al veel verder mee, net als in Engeland. Het probleem heb ik al mijn hele leven. Het mooie is dat we het met medicijnen op kunnen lossen. Mooi voor mij, en voor AZ. We gaan ermee aan de slag en binnenkort zullen we de resultaten zien.” Bron: Voetbalprimeur.nl

3 Comments

 1. Jeroen

  25 november 2011 at 08:54

  In ieder geval mooi dat hij nu duidelijkheid heeft. Laten we hopen dat de medicijnen aanslaan zodat zijn herstel sneller gaat.

 2. De echte supporter

  26 november 2011 at 11:32

  Ja laten we dat hopen, want hij is een aanwinst voo az.

 3. De echte supporter

  26 november 2011 at 11:33

  Ja laten we dat hopen, want hij is een aanwinst voor az.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *