Moisander: “Op niveau van team dat kampioen werd”

By
Updated: november 24, 2011

AZ heeft dit seizoen pas acht tegentreffers hoeven incasseren, daarmee is de verdediging verreweg het minst gepasseerd in de Eredivisie. Aanvoerder Moisander denkt dat de defensie van AZ goed staat, heel goed zelfs.

“Je kunt zeggen dat we qua verdedigen op het niveau zitten van het team dat onder Louis van Gaal kampioen werd,” aldus Moisander in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Elk team wordt opgebouwd van achteruit, vanuit de as. Onder Koeman en Advocaat was dat een beetje rommelig, de taken onder Verbeek zijn net zo duidelijk als toen. Daar is hij vorig jaar al mee begonnen.”

“Iedereen moet zich houden aan de afspraken, want we hebben niet de langste en de snelste verdedigers. Ik zie bij andere clubs grotere en snellere jongens rondlopen. Dat compenseren wij met onze tactische slimheid. Wij voorkomen dat clubs kansen creeren, wij geven weinig weg.”

In de laatste tiwn seizoenen werd de club met de minste tegentreffers zeven keer kampioen. Dat feit is bekend bij Moisander. “Het lijkt mij iets Amerikaans. De verdediging wint het kampioenschap, zeggen ze daar. Ik hecht er wel waarde aan, moet ik zeggen. Maar misschien komt dat omdat ik een verdediger ben. Een spits zal wel iets anders zeggen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

5 Comments

 1. Stefan

  24 november 2011 at 13:00

  Nu weet ik t niet meer eerst wilde ie er weg zo graag naar Psv en nu praat ie over hoe goed en fijn het er wel is bij Az.

  • Jeroen

   24 november 2011 at 13:04

   Denk dat zijn ogen eindelijk open zijn gegaan dat hij het hier best goed heeft. We staan niet voor niets bovenaan. Pisvee heeft 25 miljoen geinvesteerd en staat onder ons met een begroting van bijna 60 miljoen. Zo zie je maar dat geld geen reet uitmaakt. Verbeek heeft er gewoon een perfecte groep van gemaakt. Wat heeft Rutte bereikt in zijn jaren bij PSV???

   • KeesK

    24 november 2011 at 13:53

    De lampjes zijn na wat opstartproblemen toch wel de grootste concurrent voor AZ en dat toch wel dankzij die investeringen. Dat AZ inclusief Moisander zo goed draaien en het naar de zin hebben is te danken aan het managementteam en de visie van Verbeek die net een tikkie beter is dan Rutte, maar onderschatten moeten we de multinational zeker niet. Het is goed om te horen van Moisander dat hij zich eens zeer positief uitlaat. Lekker blijven draaien bij AZ en kampioen worden, vervolgens AZ met een lekkere transfer en een goed gevoel verlaten. Iedereen blij.

 2. De echte supporter

  24 november 2011 at 17:55

  Ik verander pas van mening als ik dit vaker joor, dat hij zo positief is over az. We hebben een goede vervanger voor hem in huis

 3. rucarni

  25 november 2011 at 09:45

  hij kan lekker lullen maar als het even tegen zit begind hij weer over een andere club dus moisander gewoon je werk doen en verder je bek houden.mijn geloof is weg bij jou.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *