AZ gaat niet akkoord met besluit KNVB om alleen 2de helft over te spelen tegen Excelsior

By
Updated: november 21, 2011

AZ accepteert niet dat het alleen de tweede helft van het zondag gestaakte duel met Excelsior nog moet spelen. Trainer Gertjan Verbeek vindt dat de volledige wedstrijd opnieuw gespeeld moet worden. Vanwege de mist werd het duel tussen de koploper en de nummer laatst op Woudestein na 45 minuten door arbiter Kevin Blom bij een stand van 0-0 gestaakt.

De KNVB maakte maandag bekend dat de tweede helft van de wedstrijd op 7 december om 19.30 uur wordt ingehaald. Verbeek vindt dat Blom het besluit om te staken veel sneller had kunnen en moeten nemen. ”We gaan bezwaar aantekenen bij de KNVB”, zegt de coach tegen Voetbal International.”

Het is voor Excelsior makkelijker om drie kwartier stand te houden dan een hele wedstrijd. De concurrentie van Excelsior zal niet blij zijn met de beslissing. Daarnaast zijn onze concurrenten juist wél blij met het feit dat we nog maar een helft hebben om het verschil te maken. Van tevoren was de afspraak dat we de wedstrijd zouden starten om een aantal minuten te kijken of voetballen mogelijk was”, gaat Verbeek verder.”

Tijdens de warming-up stond ik op het veld en had ik niet echt door hoe erg het was. Pas toen de wedstrijd begon en ik aan de zijlijn stond merkte ik het pas en heb ik dat meteen aangegeven bij de vierde man. Waarom laat scheidsrechter Blom dan vervolgens wél de hele eerste helft uitspelen?” Bron: Nu.nl

5 Comments

 1. KeesK

  21 november 2011 at 17:52

  De kans van slagen van dit terechte bezwaar is net zo groot als dat FC Emmen dit seizoen promoveert naar de Eredivisie. Het enige wat je misschien bereikt is dat die autistenclub van de KNVB niet laat overspelen en automatisch de drie punten aan Excelsior toekent. Of ben ik nou erg cynisch?

 2. hAnZ

  21 november 2011 at 21:16

  Tja KeesK, als het niet uit amsteldorp komt dan telt het niet voor de KNVB….
  Kunnen we in het voetbal niet gewoon de KNVB privatiseren? Net als in het bedrijfsleven dus. Eerst een Europese aanbesteding doen, en dan de beste kiezen op basis van prijs en kwaliteit…

  Maar vrees idd dat er gewoon maar een kwartiertje zal worden gespeeld.

  • KeesK

   22 november 2011 at 08:11

   Privaat of niet dat maakt niet zo veel uit. Het bedrijfsleven is ook net zo’n dictatoriaal zooitje. Het is gewoon te gek voor woorden dat één organisatie de regels bepaalt èn zelf over de geschillen aangaande die regels oordeelt. Er zou een aparte onafhankelijke geschillencommissie ingesteld moeten worden waarin de diverse partijen zitting hebben waaronder iemand uit het burgerlijk recht met de mogelijkheid het aan het Nederlands recht te toetsen.
   Ik begrijp de redenatie van de KNVB wel, wat als het 5-0 voor AZ stond bijvoorbeeld. Maar er is ook wat voor geheel overspelen te zeggen alleen dat is bij voorbaat al kansloos in het huidige stelsel. Er zit niks anders op dan het Excelsior in de halve wedstrijd alsnog te verslaan.

 3. Jeroen

  21 november 2011 at 23:01

  Ja ik las overal al op Internet dat het beroep van AZ kansloos is. Ze zullen het niet veranderen.

 4. de echte supporter

  22 november 2011 at 16:39

  Dan hadden we de wedstrijd gewoon moeten uit spelen. Blom had van te voren moeten aangeven dat dan alleen de 2e helft wordt overgespeeld, dan hadden de clubs waarschijnlijk anders besloten.
  Daarnaast zag ik hockey, wat eerder was begonnen in Rotterdam, teon dacht ik al hoeze zijn wij nog gestart met die wedstrijd?
  Competitievervalsing is dit de KNVB helpt 020 en psv, anders kan ik het niet zien

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *