AZ speelt tweede helft tegen Excelsior op 7 december

By
Updated: november 21, 2011

De tweede helft van het Eredivisie-duel tussen Excelsior en AZ wordt op 7 december afgewerkt. Dat maakt de KNVB maandag bekend. Het duel in Rotterdam werd zondag in de rust gestaakt.

Arbiter Kevin Blom achtte doorspelen wegens dichte mist onmogelijk. Uit de rapportage van Blom blijkt dat Excelsior geen blaam treft, daardoor vervalt de regeling dat het duel in z’n geheel overgespeeld dient te worden. De bepaling dat een duel dat gestaakt wordt door de weersomstandigheden in z’n geheel overgespeeld wordt, is sinds 2005/2006 niet meer van kracht.

Besloten is om op 7 december de gehele tweede helft uit te laten spelen. Aftrap van de drie kwartier in Rotterdam is om 19.30 uur. De KNVB hoopte, net als de clubs, op 22 november als speeldatum, maar dit wordt verboden door de UEFA.

Op die avond vindt een speelronde in de Champions League plaats. Er mogen dan geen wedstrijden in nationale competities tegelijkertijd afgewerkt worden. De CL-duels op 7 december beginnen pas nádat de tweede helft van Excelsior-AZ is afgelopen.

“De situatie is vergelijkbaar met die van Feyenoord – Vitesse en Excelsior – NAC Breda van vorig seizoen. Vroeger was het zo dat de wedstrijd in zijn geheel overgespeeld werd. Het is wel eens voorgekomen dat een wedstrijd die al voor ongeveer tachtig minuten gespeeld was, in zijn geheel overgespeeld moest worden”, zegt Gijs de Jong, manager competitiezaken van de KNVB.

“Als de wedstrijd op dat moment in feite al beslist is, is dat sportief gezien natuurlijk onwenselijk. Om het eerlijke verloop van de competitie te waarborgen, is daarom enkele jaren geleden besloten het reglement op dit punt aan te passen. De wedstrijd tussen Excelsior en AZ wordt daarom gewoon uitgespeeld. Helaas kan dat niet meteen dinsdagavond omdat wij dan gelijktijdig zouden spelen met de Champions League. Daarom is de tweede helft verplaatst naar 7 december.” Bron: Voetbalprimeur.nl

6 Comments

 1. KeesK

  21 november 2011 at 12:45

  Woensdag 7 december om 19:30 uur wordt er alleen nog voor de tweede helft gespeeld. Dit is dus in het nadeel van het fysiek sterkere en fittere AZ. Excelsior kan dus het truukje van de eerste helft nog een keer doen dankzij de KNVB. Het wordt zo lastig om ze kapot te spelen en dus moet het op een andere manier.

 2. Michiel

  21 november 2011 at 12:54

  Zo zou het wel eens weer kunnen zijn dat Excelsior voor de 2e keer ons het kampioenschap ontneemt…

 3. Jeroen

  21 november 2011 at 12:56

  Tja dit is niet best…. Laten we hopen dat we de wedstrijd gewoon vroeg kunnen beslissen. Snap best dat het vervelend is om het duel over te spelen als de wedstrijd al min of meer is beslist, maar nu staat het 0-0 bij rust, dan kan je toch beter het duel laten overspelen?

 4. Geert

  21 november 2011 at 16:02

  Ik mag er toch van uit gaan dat AZ voldoende kwaliteit heeft om Excelsior gewoon zoek te spelen met combinatie voetbal en dat we niet hoeven te winnen op ‘fitheid’

  Al zou het wel beter zijn als de hele wedstrijd over gespeeld zou worden, aangezien de eerste helft eigenlijk nergens over ging omdat spelers elkaar amper konden zien!

  • KeesK

   21 november 2011 at 16:22

   Fitheid is wel een van de wapens van dit AZ. En zeker tegen een stelletje dolle stieren als Excelsior kan dat doorslaggevend zijn omdat je met geen mogelijkheid ‘normaal’ kan voetballen. Ik ga er van uit dat ze dezelfde tactiek gaan toepassen en dat het vervolg ook om niet aan te zien wordt zoals het eerste deel, mist of geen mist. Een gelijkspel is al een overwinning voor de Rotterdammers en het maakt niet uit hoe het wordt behaald dus nog een keer 45 minuten jagen als een gek gaan ze weer proberen vol te houden, 90 minuten lukt ze niet. Die vette van Steensel was in het eerste deel al kapot bijvoorbeeld.

   • Jeroen

    21 november 2011 at 16:31

    Check nieuw bericht. Op basis van wat Verbeek aangeeft vind ik dat we de hele wedstrijd moeten overspelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *