Ik kon bij AZ in de basis staan, dan ben je gek als je het niet doet

By
Updated: november 17, 2011

Etiënne Reijnen beleeft door de blessure bij Dirk Marcellis zijn doorbraak bij AZ. De verdediger rekent zich echter helemaal niet rijk. “Ik bekijk het van week tot week.”

Reijnen (24) kwam in de winterstop van het vorige seizoen over van FC Zwolle. In eerste instantie zat hij alleen op de bank, maar nu Marcellis is afgehaakt met een serieuze kwetsuur mag hij zelfs starten. “Dat is geweldig kicken en ik geniet er ook intens van”, zegt de Zwollenaar in Voetbal International.


De als centrale verdediger gehaalde Reijnen maakt zich geen illusies. Maar ik weet ook: volgende week kan alles weer anders zijn. Er lopen hier geen nietsnutten. Iedereen bij AZ kan goed voetballen. Dus ik bekijk het van week tot week.”

Tegen Excelsior begint hij alweer aan zijn vijfde optreden op rij in de basiself. Dat hij  dat als rechtsback doet maakt niet uit. “Natuurlijk besef je meteen dat je op een vreemde positie terecht gaat komen, dat je erop wordt afgerekend als het fout gaat. Maar dat risico neem je voor lief”, zegt Reijnen.

Bij AZ is Reijnen de beoogde opvolger van centrale verdediger en aanvoerder Niklas Moisander. Van de club mocht hij zelfs weigeren op de positie van rechtsachter te spelen. “Ik kon bij AZ in de basis staan; dan ben je gek als je het niet doet”, is hij duidelijk.

3 Comments

 1. KeesK

  17 november 2011 at 10:49

  Hopelijk is hij de nieuwe topper in de maak voor de AZ verdediging. Moisander verkopen voor een goede prijs en een goede vervanger al in huis hebben. Klasse dacht ik zo.

 2. Jeroen

  17 november 2011 at 13:22

  Ik ben wel tevreden over Reijnen. Hij heeft in de laatste wedstrijden laten zien dat hij toch wel aardig kan meekomen met dit AZ. Of hij de vervanger is van Moisander durf ik (nog) niet te zeggen.

 3. Geert

  17 november 2011 at 13:36

  Moet inderdaad nog blijken. Van mij mag Marcellis ook wel een kans krijgen in het centrum, maar dan moet er wel een echte rechtsback bijkomen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *