Van Gaal naar ajax

By
Updated: november 16, 2011

Louis van Gaal maakt een verrassende terugkeer bij Ajax. De oud-trainer van de Amsterdamse club gaat vanaf juli 2012 als algemeen directeur in de ArenA aan de slag. Van Gaal zal samen met Danny Blind en Martin Sturkenboom de nieuwe directie van de landskampioen gaan vormen.

Commissielid Johan Cruijff heeft geen stem gehad in de rentree van de 60-jarige Van Gaal. De raad van commissarissen heeft de knoop doorgehakt in afwezigheid van de clublegende. Woensdagmiddag werd Cruijff schriftelijk op de hoogte gesteld door rvc-voorzitter Steven te Have. De verhouding tussen de legendarische nummer 14 en de oud-bondscoach van Oranje is zeer slecht.

Van Gaal boekte als trainer grote successen met Ajax. Zo werd onder zijn leiding in 1995 de Champions League gewonnen. In 2004 keerde Van Gaal terug naar Ajax als technisch directeur. Wegens een diepgaand meningsverschil over het technische beleid van de club stapte hij later dat jaar op. Zijn laatste baan was trainer bij Bayern München. Daar werd hij in april van dit jaar ontslagen.

Vorig jaar zei Van Gaal nog niet meer terug te willen keren in de ArenA. “Ik ben tot op het bot beledigd door het toenmalige bestuur”, liet hij weten. Op dat besluit komt Van Gaal nu terug. De Amsterdammer kan niet per direct aan zijn nieuwe klus beginnen omdat hij formeel nog onder contract staat bij Bayern München.

Bron: fcupdate.nl

8 Comments

 1. Jeroen

  16 november 2011 at 20:28

  En ik maar denken dat hij ooit zei nooooooooit meer terug te komen bij Ajax……

  Tja wat moeten we ermee.

 2. rucarni

  16 november 2011 at 20:36

  nou dat had je kunnen weten jeroen eens een jood altijd een jood nu is hij een veradelijke jood ……… dus tja beetje jammer maar als je nergens meer aan de slag kunt kan je dus toch nog naar 020 hahahahaha

 3. KeesK

  17 november 2011 at 04:23

  Als je een tijdje in het bedrijfsleven hebt gewerkt weet je wat een politieke slangenkuil het daar kan zijn. Johan Cruijff heeft tegenover de NOS kort gereageerd op het besluit van de overige vier leden van de Raad van Commissarissen om Louis van Gaal aan te stellen als algemeen directeur van Ajax. “Ze zijn gek geworden”, liet hij weten.

  Gek waren ze al Johan, maar wie heeft die gekken aangesteld? Natuurlijk heeft van Gaal ruime ervaring als directeur en Tscheu La Ling helaas niet. Het gaat er nu eenmaal om wie je kent en niet wat je kan in de wereld. Dus het is duidelijk dat Cruijff de juiste mensen nog steeds niet kent. Ajax is de komende tijd gegarandeerd van publiciteit. Of het positief zal zijn valt nog te bezien. Het gebrek aan integriteit dat hij tentoonstelt met deze gang van zaken is in ieder geval stuitend. Ik hoop dat AZ wel even vanaf direct een stadionverbod voor van Gaal instelt zodat er geen wel of niet voetballend AZ personeel geronseld gaat worden.

 4. de echte supporter

  17 november 2011 at 08:05

  Ik vind het een meesterlijke zet. Nu is Johan aan zet. Laat hij nu maar gewoon de RvC verlaten, dan kan er een ander instappen en kan er gebouwd worden. laten we naar 020 kijken, dan is het gewoon zo dat Johan niet te volgen is en gewoon maar doet war hij zin in heeft, dat kan NIET als RvC-lid. I kdenk dat het nu rustiger gaat worden bij Ajax. Van Gaal heeft kij op voetbal. Je bent er meen eens of mee oneens,maar er is in iedergeval een visie. dat is voor 020 zo belangrijk want die is er nu namelijk niet. Hooguit dat vodje papier van Johan.
  Ropnselen van voerballer/personeel vanuit AZ, dat hou je op geen enkele manier tegen.
  Laten we ook niet vergeten dat Van Gaal met zijn team ons de landstitel heeft gegeven.
  Ik ben geen ajaxied, maar wel een Van Gaal aanhanger en ik wens hem daar echt veel succes toe en van mij mag hij slagen. Dat krijgen we ook echte mooie wedstrijden tussen AZ en Ajax en daar zijn wij ook weer mee gebaad.

 5. Jeroen

  17 november 2011 at 09:14

  Ik ben absoluut geen aanhanger van Louis van Gaal en van mij mag het nog lang een rotzooi blijven bij ajax. Zoals het er nu voorstaat lijkt dit ook te gaan gebeuren.

 6. Geert

  17 november 2011 at 09:21

  Met deze actie bewijst Van Gaal weer eens wat voor een krankzinnige man het is. Zoals Jeroen al zegt, zou hij nooit meer naar ajax terug gaan, want hij was daar zooooo slecht behandeld. Frank de Boer zal waarschijnlijk wel blij zijn met dit besluit. Hij zat natuurlijk, net als Davids, in het succesteam van Van Gaal in ’95. Het is Davids idee geweest om Van Gaal te halen.

  Volgens mij zijn de wedstrijden tussen ajax en AZ al mooi…

 7. alkmaardertje

  17 november 2011 at 10:41

  Ze weten het gewoon niet meer daar hahahaha nou hop dat vangaal nog meer elende over zich heen krijgt en dat 020 nog verder naar de klote gaat.

 8. NHN

  17 november 2011 at 11:17

  Van Gaal was vorig jaar nog gekrenkt tot op het bot. Nooit meer bij 020 aan de slag.
  En nu is dat na 1 gesprek omgedraaid. Een vreemde zaak. Bovendien zet Van Gaal zichzelf ook aardig voor lul. Ik denk dat de hoofdreden van zijn besluit,het feit is dat hij Cruijff een hak kan zetten. Wraakgevoelens uit zijn Barcelona tijd. En nu is het de vraag of Cruijff de handoek in de ring gooit of achetr de schermen (wat hij normaliter doet) aan Van Gaal zijn stoelpoten gaat zagen. Hoe dan ook, allemaal erg rancuneus, en een goed recept voor verdere chaos bij die club uit Amsterdam.
  Kijk wel met argusogen naar het technisch beleid daar in A’dam. Van Gaal is natuurlijk wel enigzins een insider over voetballers van AZ. Gerbrands moet er meteen werk van maken dat Van Gaal op wat voor manier dan ook,niet zit te wroeten in contracten van AZ spelers. Straks is er weer iemand gek gemaakt en krijg je weer zo’n kreet van iemand die 020-geil wordt, “als ajax komt dan ga je gewoon”.
  Poulsen in zo’n kabouter plop shirtje bijvoorbeeld? Moet er niet denken.
  Oppassen dus!!!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *