Verbeek neemt het op voor Esteban

By
Updated: november 16, 2011

AZ-coach Gertjan Verbeek heeft zijn goedkeuring uitgesproken over de houding van Esteban Alvarado. De doelman heeft geweigerd om middels een pijnstillende injectie te spelen voor het nationale team van Costa Rica.

Esteban kwam uiteindelijk niet in actie tegen Panama. “Hij vond dat de teamarts contact moest zoeken met AZ. Dat is normaal gesproken ook de afspraak”, vertelt Verbeek aan Voetbal International. “Elke bond neemt contact met ons op als er iets gebeurt met een speler. Maar daar denken ze in Costa Rica blijkbaar anders over.”

Op eigen kosten heeft de doelman foto’s laten nemen van zijn vinger. In overleg met de betreffende arts werd het spelen onverantwoord verklaard. “Ik vind het moedig van hem. Hij komt voor zichzelf op. Je kunt merken dat hij volwassen wordt.”

Komende zondag speelt koploper AZ een uitwedstrijd tegen Excelsior. Het is de verwachting dat Esteban kan worden ingezet. Bron: Voetbalprimeur.nl

2 Comments

  1. KeesK

    17 november 2011 at 04:00

    Ik zei: “Ben benieuwd naar wat Verbeek er over los laat.” en het was zoals verwacht en dus ben ik in zowel Verbeek als Esteban niet teleurgesteld. Wel een beetje jammer van de Costa Ricaanse voetbalbond.

  2. de echte supporter

    17 november 2011 at 07:53

    Prima dat zo’n speler AZ op een hoger plan zet. Dat hij met eigen middelen foto’s laat maken zegt veel over zijn karakter en verantwoordelijkheid. Een geweldig persoon

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *