Holman en ‘lieveling’ De Mos brengen hun landen stap dichter bij WK

By
Updated: november 15, 2011

Terwijl in Europa de laatste plekken voor deelname aan het EK van 2012 nog vergeven moeten worden, wordt er elders op de wereld alweer gestreden om kwalificatie voor het WK, dat in 2014 in Brazilië gehouden wordt. Brett Holman en Yu Hai deden daarbij goede zaken voor hun land.

AZ-aanvaller Holman ging met het Australisch elftal op bezoek bij Thailand en aan een rake kopbal van de speler uit de Eredivisie in de tweede helft hadden the Socceroos voldoende om met 0-1 te winnen. In Singapore had China minder moeite met het thuisland: de Chinezen wonnen eenvoudig met 0-4, waarbij Hai de openingstreffer voor zijn rekening nam.
Voormalig Vitesse-trainer Aad de Mos zal het doelpunt van de Chinees met verbazing hebben aanschouwd, want toen de coach in Arnhem de beschikking had over Hai, was De Mos niet altijd te spreken over de verrichtingen van de vleugelspeler. In het seizoen 2007/08 speelde de Shaanxi Chanba-voetballer tien duels voor Vitesse, maar kwam hij niet tot scoren. Dit tot ergernis van De Mos.

Hier de doelpunt van Holman:

http://www.youtube.com/watch?v=CefqEtsbFl0&feature=player_embedded

Bron: voetbalzone.nl

3 Comments

 1. Jeroen

  15 november 2011 at 19:57

  Holman scoort weer eens met z’n hoofd 😀 dat doet hij niet vaak

 2. KeesK

  15 november 2011 at 20:21

  De schitterend opgezette combinatie en afronding was er eentje uit de AZ school. Klasse van Holman. Zondag tegen Australië in de herhaling a.u.b.

  • KeesK

   15 november 2011 at 20:21

   Tegen Excelsior bedoel ik natuurlijk… 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *