Martens: “De trainer heeft een luxeprobleem”

By
Updated: november 11, 2011

Terwijl Maarten Martens geblesseerd thuis zat, ontpopte Adam Maher zich tot de nieuwe smaakmaker van AZ. Dat hoeft echter niet tot problemen te leiden, vindt de nagenoeg herstelde Martens.Volgens de Belg kan hij prima samen met Maher in een elftal voetballen. “Maher is meer gehaald als controlerende middenvelder”, zegt Martens, die weet dat Pontus Wernbloom en Rasmus Elm op die positie voorlopig onomstreden zijn. “De trainer heeft denk ik een luxeprobleem.”

“Adam doet het heel goed. Ik vind hem een geweldige speler. Ik gun het hem zeker. Bovendien is het voor team ook goed”, vervolgt Martens tegen RTV Noord-Holland. “Anderzijds wil ik ook weer spelen. Dat kan een probleem vormen. We zullen zien.”

Volgens analyticus Ton Ojers zou Martens ook als spits uit de voeten kunnen. “Ik speel liever er achter, ik bedien liever een spits”, reageert de voetballer. “In bepaalde elftallen kan ik eventueel ook op links spelen, maar ik richt me op de positie achter de spits.”

Martens hoopt volgende week tegen Excelsior zijn rentree te kunnen maken. Bron: Voetbalprimeur.nl 

3 Comments

 1. de echte supporter

  11 november 2011 at 20:01

  Ben blij dat hij weer hersteld is. Dat Verbeek een luxe probleem is niet erg, dat last hij wel op

 2. KeesK

  11 november 2011 at 21:54

  Als Maarten Martens de betere, ervarenere, completere speler is (wat ik van hem verwacht te zijn) dan hoop ik dat hij weer speelt op die positie ten koste van Adam Maher. Aan de andere kant “never change a winning team” dus ik ben benieuwd met welke oplossing Gertjan Verbeek komt.

 3. gerard

  13 november 2011 at 13:17

  Blijf het zeggen dat Martens uitstekend een soort van Persie rol bij AZ kan spelen.
  AZ zonder diepe spits zou de ploeg alleen maar sterker maken, Maher en Martens allebij tevreden. Een echte killer of balvasthouder heeft AZ toch niet dus wat let Verbeek!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *