NAC-aanvaller Ömer Bayram in vizier van AZ

By
Updated: november 9, 2011

Ömer Bayram kent een uitstekende start van het seizoen bij zijn club NAC Breda. Zijn ontwikkeling is ook AZ opgevallen en zij willen zich graag versterken met de 20-jarige aanvaller. Afgelopen speelronde was Bayram die uit een fraaie actie een mooie goal maakte nog van grote waarde voor NAC.

De technisch directeur van AZ Earnest Stewart kent Bayram nog van zijn tijd bij NAC die de jeugdspeler destijds een driejarig contract liet tekenen. Bayram die tevens international is bij jong Turkije is het bezit van een aflopend contract en kan dus aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekken. NAC wil graag verder met Bayram en is in onderhandeling om zijn contract te verlengen tot 2015 of 2016.

Bayram die samen met Schalk uit de jeugdopleiding van NAC komen zijn de afgelopen tijd uitgegroeid tot lievelingen van het Bredase publiek. Door het aantrekken van Bayram wil AZ inspelen op het mogelijke vertrek van Brett Holman en Simon Poulsen waardoor de linkerflank onderbezet wordt. Bayram die zowel op rechts en links in de voorhoede uit voeten kan past precies in de filosofie van AZ. In dit seizoen was Bayram goed voor drie doelpunten in in negen competitieduels.

Bron: http://transferzone.nl/2011/11/nac-aanvaller-omer-bayram-in-vizier-az/

10 Comments

 1. Mike

  9 november 2011 at 19:35

  Het is zeker een leuk speler maar of hij beter dan Holman is dat denk ik niet dan haal ik liever die Celik

  • KeesK

   9 november 2011 at 21:25

   Goede speler maar op Mervan Celik zitten een hoop clubs te azen met Galatasaray als belangrijkste kandidaat. Dan is Ömer Bayram waarschijnlijk een beter financieel te behappen speler voor AZ.

 2. Jeroen

  9 november 2011 at 21:48

  Als hij gratis kan overkomen dan zou dat wel mooi zijn. Of zal AZ al in de winterstop toeslaan? Dan betalen ze misschien een afkoopsom, maar dan kan de speler wel alvast wennen aan zijn nieuwe omgeving.

  Toch hoop ik dat we ons ook gaan richten op de verdediging. Daar moeten we zeker wel wat versterking hebben. Die Nuytinck lijkt mij wel wat. Dat is toch een rechtsback? Dan kan Marcellis centraal staan.

  • KeesK

   10 november 2011 at 06:02

   Bram Nuytinck is een linksbenige verdediger met een geschatte transferwaarde van zo’n 750 duizend knaken. Ideaal dus om Poulsen te vervangen maar we hebben zelf al jeugd-international Giliano Wijnaldum voor links in huis voor de prijs van de ontwikkelingskosten. Centraal hebben we ook nog jeugd-international Erik Schouten achter de hand dus als die Zweed komt en je zou Nuytinck kunnen halen dan zit de bank weer aardig vol.

 3. rucarni

  10 november 2011 at 08:52

  We moeten de jeugd zeker een kans geven ,,maar als we boven in mee willen blijven doen zullen we toch wat top spelers moeten halen willen we blijven mee draaien boven in ,,, en een eerste plaats leverd ook een hoop geld en roem op hoor via die Champions League,,, dus tja wat is wijsheid

 4. Geert

  10 november 2011 at 10:44

  Betaal NAC een half miljoen o.i.d. en haal hem in de winterstop al. Dan kan hij nog even een half jaartje wennen in Alkmaar. Of je verhuurt hem dat half jaar aan NAC, maar dan ben je er in ieder geval zeker van dat hij volgend jaar bij AZ speelt en dat geen andere club hem weg kaapt.

  • KeesK

   10 november 2011 at 15:39

   Als AZ door haar contact zeker weet dat Ömer Bayram naar Alkmaar wil komen waarom zouden ze NAC een half miljoen betalen als ze hem ook voor niets kunnen halen? Al het geld dat ze op zijn komst kunnen besparen kunnen ze ook aan zijn (dan hogere) salaris spenderen en het hem dus nog aanlokkender maken om aan deze constructie mee te werken. AZ verliest op zijn beurt zo misschien ook twee waardevolle spelers. Het hoort bij het spelletje en in dit geval zou AZ wel eens voordeel kunnen behalen.

 5. Geert

  11 november 2011 at 16:16

  Nu komt naar buiten dat AZ deze speler wil en meestal worden ze in amsterdam dan ook wakker. Voor je het weet heet Bayram ook een aanbieding van ajax. AZ kan beter snel handelen en zekerheid hebben in dat geval

  • Jeroen

   11 november 2011 at 19:02

   haha ja helaas is dat wel de waarheid. Ik denk alleen dat de spelers steeds meer inzien dat ze beter naar AZ kunnen gaan vanwege de ontwikkeling die ze bij ons kunnen doormaken. Bij Ajax zit je voordat je het weet bij het tweede de rest van je leven 😛

 6. gerard

  13 november 2011 at 10:14

  Ik zie Brett helemaal niet vertrekken die jongen heeft het uitstekend naar zijn zin alleen als er een club komt wat hij financieel niet kan weigeren is die vertrokken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *