‘Fulham en QPR hebben 4 miljoen euro over voor Moisander’

By
Updated: november 9, 2011

Daily Star weet te melden dat Fulham en Queens Park Rangers de 26-jarige Moisander in het vizier hebben. Doordat de verdediger bij AZ nog een contract heeft voor 2.5 jaar willen beide clubs rond de 4 miljoen euro uitgeven. Ondanks dat Moisander eerder heeft aangegeven graag te willen vertrekken, is het nog maar de vraag of AZ hem laat gaan. Beide geinteresseerde clubs willen hem namelijk in januari al overnemen.

http://www.tribalfootball.com/articles/qpr-fulham-battle-az-alkmaar-defender-niklas-moisander-2128111

9 Comments

 1. Geert

  9 november 2011 at 14:57

  Een verdediger voor 4 miljoen moet je altijd verkopen. De vraag is wel of we dit goed kunne opvangen. Normaal gesproken wel met Viergever en Klavan in het centrum, maar als Poulsen ook nog vertrekt en als er blessures en schorsingen komen, wordt dit wel erg lastig…

  • Jeroen

   9 november 2011 at 15:12

   Niet doen nu! We draaien veels te goed achterin. We kunnen beter hem beloven dat hij aankomende zomer mag vertrekken. Dan heb je nu genoeg tijd om te zoeken naar vervanging.

   Aan de andere kant… Als we die speler van Kalmar hebben, dan kan Marcellis naast Viergever spelen. Klavan op links en we merken er weinig van

   • KeesK

    9 november 2011 at 17:09

    Het is niet de vraag of maar wanneer de verdediging op de schop gaat bij AZ door het vertrek van Poulsen en Moisander en misschien nog wel eentje. Want buiten die twee is het aantal doelpunten tegen zo laag dat dit wel de aandacht trekt van andere clubs. Uitstellen tot aan einde van het seizoen is een goede optie voor AZ. Het is maar de vraag of die Mattias Johansson van Kalmar FF op zeker komt en niet door een andere club met meer geld wordt weggekaapt. Het is immers nog steeds niet officieel.
    Ik denk trouwens niet dat Moisander gelukkig wordt bij een van deze Engelse clubs in sportief opzicht, maar als hij een vettere bankrekening wil is het een optie. Als hij financiële èn sportieve verbetering wil zal hij denk ik nog wat geduld moeten hebben tot er wat beters langskomt. Als ik hem was zou ik voor een zonnigere bestemming gaan.
    AZ zal moeten kijken hoe spelers als Reijnen, Lam en Wijnaldum zich ontwikkelen de komende tijd. Daarbij kan met een deel van het transfergeld misschien bijvoorbeeld talent uit Jong Oranje worden aangekocht. Dat zou prima in het beleid passen.

 2. Geert

  9 november 2011 at 18:24

  Die speler van Kalmar zal eerst wel een jaar of wat moeten wennen denk ik. Dus ik denk dat we er wel degelijk iets van zullen werken!

 3. Mike

  9 november 2011 at 19:36

  Van mijn mag hij weg maar dan wil ik Nuytinck er voor terug

  • KeesK

   9 november 2011 at 21:15

   Ja Mike, zoiets bedoel ik inderdaad met een jeugd-international aantrekken. Hij ligt alleen wel vast tot 2015. Ajax heeft met Cillessen gemerkt dat het niet altijd goedkoop winkelen is daar in Nijmegen.

 4. rucarni

  10 november 2011 at 08:47

  Uitstellen tot aan einde van het seizoen is een goede optie voor AZ ,,,, ja maar als we dan Champions League mogen spelen worden we er meteen weer uitgeschopt……. ,, omdat alles weer eens verkocht is ….neee geen optie hij heeft nog een contract van 2.5 ,,laat hem nog maar 1 jaar blijven en als ze hem echt willen hebben betalen ze dan ook die 4 milj wel hoor ,, offffffff je moet een hele goede terug kunnen kopen die wel graag bij az wil spelen ,, want ik erger me mateloos aan een speler die steeds roept dat hij weg wil terwijl we boven aan staan.

 5. NHN

  10 november 2011 at 10:21

  Moisander is op het ogenblik best wel belangrijk voor AZ. Maar het is verder ook een driftkikker die bijna elke wedstrijd wel fouten (het bekende “moisandertje”) maakt. Hij zal zelf ook wel inzien dat hij in een AZ wat draait zoals dat nu doet beter het seizoen af kan maken. Daarna moet je hem voor een goede prijs wegdoen, want hij is dan niet meer te houden. Vorige zomer liep hij al te mieren dat hij wegwilde,liep maar te piepen dat AZ hem naar PSV had moeten gaan, en vond zelfs onze aartsvijand 020 interessant. Zo’n vent is de komende zomer niet meer te houden. En zulke mensen moet je ook niet houden. kortom: in de winterstop ten aller tijde laten blijven om de verdediging intact te huoden en deze zomer voor een goeie prijs aan een buitenlandse club verkopen. TD lost zijn vertrek passend op, daar heb ik vertrouwen in.

 6. de echte supporter

  11 november 2011 at 19:55

  ik zie AZ ook nog een stabiele verdediging hebben zonder moisander. Ik denk 4-5 mln pakken, strik erom en laat hem spijt krijgen, doordat wij gaan strijden voor de landstitel en daarna CL spelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *