AZ heer en meester tegen ADO Den Haag: 3-0

By
Updated: november 6, 2011

Koploper AZ heeft een eenvoudige zege geboekt op ADO Den Haag: 3-0. Daarmee kwamen de bezoekers nog goed weg.

AZ deed zichzelf tekort met een magere 1-0 voorsprong bij rust. De ploeg was de baas en hoefde maar even gas te geven om ADO aan het wankelen te brengen. De volledige vrijstaande holman schoot op aangeven van Beerens raak. Bijna had ADO nog 1-1 gemaakt; Horvath kopte net over.

Het eenrichtingsverkeer bleef na rust. Altidore raakte de paal, Elm de lat en de 2-0 was een kweste van tijd. Uit de rebound schoot Maher simpel raak, even later trof hij de paal. AZ speelde met ADO. Tekenend was de 3-0: na een vlotte combinatie rondde Altidore soepel af.

One Comment

  1. KeesK

    6 november 2011 at 19:49

    Het geduld en de discipline om het zware en verbluffende veldoverwicht om te zetten in een klinkende winst was indrukwekkend. ADO lag 90 minuten lang op de slachtbank wat tegen te spartelen terwijl AZ rustig de momenten afwachtte om toe te slaan. De uitslag was nog geflatteerd want drie doelpunten was wel het minimale wat AZ op de machteloze tegenstander kon behalen. ADO was eigenlijk meer een figurant dan een tegenstander in een ogenschijnlijk achteloos partijtje sparren op een zondagmiddag. We moeten alleen nog een beetje wennen aan een steeds meer in zijn nopjes zijnde veldheer Verbeek. Een man die steeds meer respect afdwingt met zijn elftal waarin iedereen onfeilbaar leek te zijn vanmiddag.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *