Maher vergroot voorsprong AZ op achtervolgers naar zes punten

By
Updated: oktober 30, 2011

AZ is twee punten uitgelopen op achtervolgers FC Twente en PSV. De ploeg van Gertjan Verbeek leek zondagmiddag gelijk te gaan spelen tegen Heracles Almelo, maar kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd hielp Adam Maher de koploper toch aan drie punten. Na een fraaie individuele actie in het vijandelijke strafschop schoot de aanvallende middenvelder AZ naar de winst: 0-1. De Noord-Hollanders hebben nu zes punten meer dan Twente en PSV.

De overwinning van AZ was op basis van het balbezit wel verdiend, maar desondanks onverwacht. De bezoekers creëerden immers niet veel kansen tegen Heracles, dat het zelf niet veel beter deed. De thuisploeg begon nog dreigend en kreeg al in de eerste minuut een vrije trap op een gevaarlijke positie, die werd gepakt door keeper Esteban, maar verder liet Heracles in de eerste helft weinig zien. AZ had het meeste balbezit, maar dit resulteerde ook niet in veel kansen. In de twintigste minuut viel het eerste moment van opwinding te noteren, maar Jozy Altidore liet de bal te ver van zijn voet springen. Een schot van Celso Ortiz kon even later geblokt worden door Ben Rienstra.

Roy Beerens was de uitblinker bij AZ. De rechtsbuiten, net op tijd fit voor het duel in Almelo, kwam er aan de rechterkant een paar keer goed door en had ook wel wat gevaarlijke voorzetten in huis. Het wachten was op de openingstreffer van de bezoekers, maar Remko Pasveer werd eigenlijk nooit serieus getest. Ortiz probeerde het opnieuw, maar ook nu werd zijn inzet geblokt door een verdediger, en kort voor rust ontstond er nog wat opwinding bij een vrije trap van Heracles. Willy Overtoom vond ook nu geen manier om Esteban te passeren.

Het wachten was op het moment dat de wedstrijd echt zou gaan losbranden, maar in de tweede helft bleven de kansen voor beide doelen schaars. De defensies van zowel Heracles als AZ gaven weinig weg en het spel van beide ploegen was te rommelig om kansen te kunnen creëren. Twaalf minuten voor tijd kreeg Maher nog wel een goede schietkans, maar de inzet van de middenvelder ging recht op Pasveer af en daardoor leek een doelpuntloze remise in het verschiet te liggen. Kort voor tijd trok AZ echter toch aan het langste eind, toen Maher in het strafschopgebied niet van de bal te krijgen was en na een goede passeerbeweging de 0-1 binnengleed. In blessuretijd werd Heracles nog gevaarlijk via een vrije trap van Overtoom, die echter gepakt werd door Esteban. Bron: Voetbalzone.nl

12 Comments

 1. Mike

  30 oktober 2011 at 18:45

  Geweldig goal van Maher. we speeld ook heel goed maar waar was heracles mee bezig alleen maar verdedigen. ben dat niet gewend van hun. maar prachtig voor AZ al 6 punten !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  en wat was die scheids weer slecht overal maar voor te fluiten en die afgekeurde doelpunt van beerens BAH !!!!!!!! hoe slecht kunnen die scheids fluiten in de eredivisie.

  WIE STAAT ER BOVEN AAN WIJ STAAN BOVEN AAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AZ ALKMAAR

 2. Jeroen

  30 oktober 2011 at 18:52

  Nice!! Ik dacht dat we maar 5 punten verschil zouden hebben 😛 Dit is natuurlijk nog beter.

  We hadden het niet echt moeilijk tegen Heracles maar we konden te weinig brengen. De bal ging eigenlijk te langzaam rond en dan zie je dat Heracles vrij makkelijk op de been blijft.

  Snapt iemand trouwens waarom Beerens werd teruggefloten? Volgens mij gebeurde er helemaal niets…

  We kwamen overigens nog wel goed weg in de slotfase 😛 Mooi keepers werk van Esteban.

  • azfan

   30 oktober 2011 at 18:56

   Beerens werd teruggefloten omdat hij een klein onschuldig duwtje gaf.

 3. azfan

  30 oktober 2011 at 18:54

  Wat maakte Maher een mooi goal! Mooiste doelpunt van de maand oktober, ;). Hoop dat er geen blessures bij de spelers zijn opgelopen na deze wedstrijd. Had het idee dat Elm op het einde wat last had. Ortiz vond ik ook best goed spelen trouwens.

  • Jeroen

   30 oktober 2011 at 19:04

   Maher maakte inderdaad een mooi doelpunt. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik op dat moment weinig geloof had in een doelpunt. Ben erg blij met deze belangrijke punten want zo blijven we afstand houden van onze directe concurrenten.

 4. KeesK

  30 oktober 2011 at 19:28

  AZ speelde degelijk behalve in de afronding, Heracles speelde belabberd behalve in de laatste verdediging en zo bleef het lang 0-0. Reijnen is nog steeds zelfvertrouwen aan het tanken op zijn nieuwe basisplaats maar was solide genoeg om niks weg te geven. Ortiz werkte net als het hele team als een paard maar was helaas niet bij machte om het mooie combineren om te zetten in meer. Klavan schakelde telkens weer gemakkelijk zijn tegenstanders uit en zette vervolgens vaak de tegenaanvallen degelijk op. Beerens had de tweede goal verdiend ware het niet dat de opzichtige thuisfluiter een miniem schoonheidsfoutje zag in de spectaculaire uitbraak. Beerens deed de Heracles verdediging constant zweten met zijn balvastheid en prachtige passeeracties. Een klasse voetballer waarover zijn vorige trainer Ron Jans zich nog eens op het achterhoofd moet krabben waarom het tussen hen niks werd. Esteban moet nog altijd groeien maar hield met zijn spaarzame maar goede optreden het doel schoon van de spaarzame speldenprikken van het onmachtige en in eigen huis verdwaalde Heracles. De doorgaans degelijke Zweden konden het verschil helaas niet maken maar de kleine Maher maakte niet alleen zijn eigen matige wedstrijd maar alles goed met zijn tovergoal die de hele wereld over zou moeten gaan. De complimenten van Heracles trainer Peter Bosz en dat hij zonder schromen zei dat AZ fantastisch speelde mag het team als bonus op de koop toe nemen voor een verdiende overwinning. AZ staat zes punten los op de nummer twee dankzij scheidsrechter Blom en door zelf koel te blijven tegen een van de lastigste tegenstanders. De conclusie is: oh wat is het weer fijn om fan van AZ te zijn!

 5. Erik

  30 oktober 2011 at 19:48

  Ben erg blij met deze overwining. Dat zeker. Maar hoop wel dat onze spitsen een keer gaan scoren. Als zij niet scoren doen de middenvelders dat wel (alweer Maher, keurig), maar begin me wel zorgen te maken. Alleen vleugelspits Beerens rendeert, Altidore, Benschop en Gudmundsson ,het blijft zeuren.

  • Jeroen

   30 oktober 2011 at 20:10

   Ja daar maak ik mij ook een beetje zorgen over. Het is alweer eventjes geleden dat Altidore in de competitie heeft gescoord. Als het maar niet in die koppies gaan zitten. Laten we hopen dat Boymans snel terugkomt. Dat zal wat meer concurrentiestrijd erin gooien wat niet verkeerd zal zijn.

   • KeesK

    30 oktober 2011 at 21:16

    Daarom is het gefluit van de scheidsrechters zo frusterend. Dit heeft vandaag een doelpunt gekost en tegen Roda ook minstens eentje wat niet alleen het doelsaldo heeft beïnvloed. Toch denk ik niet dat de komst van Boymans nou zo veel uit zal maken. Misschien wel beter als iedereen zijn goals meepakt. Dat geeft iedereen veel zelfvertrouwen. Dus ik hoop dat ook Esteban gauw mag scoren. 🙂

 6. wilwaa

  30 oktober 2011 at 21:58

  AZ speelde opzich niet verkeerd, veel balbezit,dominerend, alleen niet zoveel kansen. Mooie goal van Maher! Jammer dat Beerens werd teruggefloten, ik vond dat er niks aan de hand was.

 7. hAnZ

  31 oktober 2011 at 20:16

  Zat gister dus met een man of zes de wedstrijd thuis te bekijken en allemaal hadden het verttrouwen dat AZ wel zou scoren. Bedankt Adam voor de drie punten in de laatste minuut. Wat een prachtige goal.
  Morgenochtend vroeg vertrekkken mijn vrouw en ik naar Wenen om de boys aan te moedigen. Ik heb me laten vertellen dat er maar liefst 700 man meegaan donderdag…..WOW…Dat wordt een feestje.
  Austria Wien heeft gister op z’n kloten gehad van de lantaarndrager van Oostenrijk.

  • Jeroen

   31 oktober 2011 at 21:16

   Veel plezier hAnZ 😀 als je foto’s maakt van de wedstrijd dan zou ik ze graag op de website willen zetten 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *