Voorbeschouwing FC Dordrecht – AZ

By
Updated: oktober 27, 2011

Gertjan Verbeek blikte woensdagmiddag in de persruimte van het AFAS Stadion vooruit op het bekerduel van donderdag met FC Dordrecht. Over blessures en het belang van het bekertoernooi. “Er zijn altijd verrassingen.”

Tijdens het afsluitende partijspel viel op dat Rasmus Elm en Simon Poulsen ontbraken. Hun posities werden ingenomen door Nick Viergever en Giliano Wijnaldum. Ragnar Klavan neemt Viergevers posities in de verdediging over, terwijl Etiënne Reijnen tegen FC Dordrecht de kans krijgt om de geblesseerde Dirk Marcellis te vervangen.

Verbeek: “Elm heeft een blessure tussen zijn knieholte en hamstrings. Zondag tegen Roda JC had hij nog geen last, maandag wel. We weten niet precies wat het is. We gaan daarom naar het ziekenhuis. En Poulsen is vandaag tijdens de training weer naar binnen gegaan met een knieblessure. Hij had daar vooral last van als hij een voorzet gaf. Of het tegen zit met al die blessures? Tja, zulke fases heb je tijdens een seizoen. We hebben er alsnog elf die kunnen spelen.”

“Ik verwacht dat we tegen Dordrecht veel aan de bal zijn”, begon Verbeek zijn toelichting over de keuze voor Reijnen als rechtsback. “Aan de bal vind ik Reijnen beter dan Toine van Huizen, die meer een robuuste verdediger is. Nee, ik weet nog niet of Reijnen nu de vaste man op die positie wordt. Hij mag het eerst eens laten zien tegen Dordrecht.”

Op de andere kant maakt Wijnaldum zijn basisdebuut als linksback. Verbeek: “Ik heb alle vertrouwen in hem, het is een jongen voor de toekomst.” Erik Falkenburg keert na een onderbeenblessure terug in de wedstrijdselectie. De middenvelder maakte maandag 60 speelminuten bij Jong AZ.

“Ik zie het als een heel belangrijke wedstrijd”, blikte de oefenmeester vooruit op donderdagavond. “Een wedstrijd die we graag willen winnen. We hebben in de vorige ronde van de beker 120 minuten moeten voetballen tegen FC Groningen om door te gaan. Dan zou het zonde zijn om er nu uit te vliegen. We zullen de verwachtingen weer moeten waarmaken, want er zijn altijd verrassingen in het bekertoernooi.” Bron: AZ.nl

13 Comments

 1. Jeroen

  27 oktober 2011 at 15:02

  Wel leuk hoe hij over Wijnaldum praat. Ik zie het ook als een groot talent. Hoop dat hij net zoals Maher binnenkort kan doorbreken. Misschien wel de vervanger van Poulsen?

  Hoeveel gaat het vanavond worden? Ik denk 2-0 voor AZ

  • KeesK

   27 oktober 2011 at 16:24

   Zo weinig maar tegen die veredelde amateurs? 0-5 en voor minder niet.

 2. rucarni

  27 oktober 2011 at 16:53

  heee jeroen wil je me niet in de war maken hahahahaha { Hoeveel gaat het vanavond worden? } ze spelen donderdag hoor… niet woensdag.
  maar inderdaad denk dat wijnaldum de vervanger gaat worden van poulsen maar den k echt dat we in de winter stop nog even moeten shoppen..want de selectie blijft smal.

  • Jeroen

   27 oktober 2011 at 16:55

   Welke dag is het vandaag?? 😉 donderdag hoor… dus ze spelen wel vanavond hahahaha

 3. rucarni

  27 oktober 2011 at 18:02

  hueeeeeeee nou wordt ik gek zij vanmorgen tegen iemand wat de dag was hahahaha hij zij woensdag ik dacht donderdag. nu zie ik jou berichtje dus ik denk woensdag is het weer donderdag hahahahahaha tijd om eens goed uit te slapen hahahahahahahaha xxx { sorry }

 4. azfan

  27 oktober 2011 at 18:24

  Ik zag net ook op de azsite dat gudmundsson vandaag jarig is, zal leuk zijn als ie dan een goede wedstrijd speelt + goal maakt 😉

 5. rucarni

  27 oktober 2011 at 19:41

  nu rust in dordrecht 0-1 is lekker maar wat spelen we slecht zeg.. moet je eens op altidore letten hoe vaak hij wijst om in de diepte aangespeeld te worden ,, en dan gaat de bal weer terug …er wordt niet gekeken lijkt wel. echt slecht hoop dat dit goed gaat mensen …..denk het wel maar is niet best….

 6. rucarni

  27 oktober 2011 at 20:37

  nou nu verlenging ik zei het he wat een aanfluiting zeg…. wat is er aan de hand mensen ,, dit is amateur voetbal waar ik naar kijk.
  zit hier met ongeloof te kijken….totale onderschating ??? nou we gaan weer verder……

 7. Jeroen

  27 oktober 2011 at 20:39

  pfff wat een slechte wedstrijd…. Willen ze graag extra minuten spelen? Dit is natuurlijk niet echt handig voor de wedstrijd van aankomende zondag.

 8. azfan

  27 oktober 2011 at 20:49

  adam maher is iniedergeval wel goed bezig, goal en een assist, ;). topper.

  • Jeroen

   27 oktober 2011 at 20:50

   Adam Maher is inderdaad een topper. Ben erg blij met hem in het team. Als je ook weer ziet hoe hij de bal aanneemt.. echt knap

 9. rucarni

  27 oktober 2011 at 21:16

  nou met pijn en moeite ….en blindevink deed ook weer ze best waneer gaat die kerel eens lekker amateurs fluiten ……….. maar we zijn er maar vraag niet hoe….

 10. KeesK

  27 oktober 2011 at 21:24

  Wel 5 doelpunten alleen niet verdeeld zoals vantevoren vereist…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *