Maher in voorselectie Jong Oranje

By
Updated: oktober 26, 2011

Adam Maher is door bondscoach Cor Pot voor het eerst opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. Op 4 november wordt de definitieve selectie bekendgemaakt voor het EK-kwalificatieduel met Schotland.

Tot dusver kwam de 18-jarige Maher alleen uit voor Oranje Onder 19, waar hij ook aanvoerder was. Jong Oranje speelt op 14 november de kwalificatiewedstrijd tegen Schotland. De ploeg van Pot begon de kwalificatiereeks voor het EK Onder 21 (2013) met overwinningen op Bulgarije (1-0), Luxemburg (4-0) en Oostenrijk (1-0). Daarmee is Nederland na drie speelronden met negen punten koploper in Groep 10.

Hobie Verhulst, Robert Klaasen, Fernando Lewis en Kevin Luckassen zijn opgenomen in voorlopige selectie van oranje Onder 19, dat binnenkort een EK-kwalificatietoernooi speelt.

Voorselectie Jong Oranje:

Doel: Marco Bizot (SC Cambuur), Sergio Padt (AA Gent), Nick Marsman (FC Twente).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Wigan Athletic), Daley Blind (Ajax), Lorenzo Burnet (FC Groningen), Virgil van Dijk (FC Groningen), Stefan de Vrij (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Bram Nuytinck (NEC), Kelvin Leerdam (Feyenoord), Ties Evers (De Graafschap), Ben Rienstra (Heracles Almelo), Johan Kappelhof (FC Groningen).

Middenveld: Leandro Bacuna (FC Groningen), Jordy Clasie (Feyenoord), Marco van Ginkel (Vitesse), Jeffrey Gouweleeuw (sc Heerenveen), Ricky van Haaren (Feyenoord), Marko Vejinovic (Heracles Almelo), Davy Pröpper (Vitesse), Leroy Fer (FC Twente), Adam Maher (AZ), Lerin Duarte (Heracles Almelo), Maikel Kieftenbeld (FC Groningen).

Aanval: Nacer Barazite (Austria Wien), Steven Berghuis (FC Twente), Jerson Cabral (Feyenoord), Luc Castaignos (Internazionale), Alex Schalk (NAC Breda), Luciano Narsingh (sc Heerenveen), Ola John (FC Twente), Lorenzo Ebecilio (Ajax).

5 Comments

 1. Mike

  26 oktober 2011 at 17:40

  werd ook wel is tijd ik vind toch dat die Cor Pot er niks van kan. dit had al veel langer moeten gebeuren. op de middenveld is alleen Marco van Ginkel (Vitesse), Leroy Fer (FC Twente) beter.

  toch wel raar dat er nog twee oud AZ bij staan Ben Rienstra (Heracles Almelo), Marko Vejinovic (Heracles Almelo). Marko begrijp ik wel maar Rienstra niet, Dat Was toch een oud AZer ?

 2. rucarni

  26 oktober 2011 at 18:44

  tja dat kon niet uitblijven ,,maar is ook wel erg verdiend hoor.

 3. Jeroen

  26 oktober 2011 at 22:23

  Kon zeker niet uitblijven. Ben benieuwd of hij straks voor het grote Oranje gaat kiezen.

 4. de echte supporter

  27 oktober 2011 at 07:55

  Ik gun hem dit wel. Hij heeft hard gewerkt en is belangrijk voor het huidige AZ

 5. Derek

  27 oktober 2011 at 13:49

  goed gedaan jochie. veel succes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *