Arbiter Makkelie baalt van gemaakte fouten

By
Updated: oktober 24, 2011

Arbiter Makkelie had gisteren tijdens het duel tussen AZ en Roda een opvallende rol, in negatieve zin. De scheids keurde een doelpunt van Altidore onterecht af, en vergat ook te fluiten toen Wernbloom werd neergehaald in het strafschop gebied. Ondanks deze vervelende incidenten is hij blij dat het niet bepalend was voor de uitslag.

“Gelukkig is het niet bepalend voor de uitslag geweest. Met het neerhalen van Wernbloom heb ik een penalty gemist voor AZ, heel vervelend. Het doelpunt van Altidore was geen buitenspel en had ik dus moeten meetellen,” aldus de jongste FIFA arbiter van Nederland.

7 Comments

 1. ravi

  24 oktober 2011 at 11:59

  gewoon weken jupiler wedstrijden gaan fluiten.
  Schandalige vertoon en dat op dit niveau.
  Je kan soms verkeerde beslissingen nemen maar
  zulke grote fouten maken mag en kan niet. En ze zijn
  met zijn 4-en, schandalig.

  • Jeroen

   24 oktober 2011 at 12:05

   Wees blij dat die blinde l*l nog wel zag dat Elm die bal er in 1 keer in schoot… Want hij wilde die in eerste instantie ook niet eens goedkeuren. Hadden we misschien tevreden moeten zijn met een 0-0 terwijl we 3-0 voor hadden kunnen staan.

   Ondanks dat ik het stoer vind dat hij aangeeft een fout te hebben gemaakt, zijn dit er gewoon te veel. Je kunt niet bijna 3 zaken over het hoofd zien en dan volgende week weer een duel gaan fluiten.

   Daarnaast vond ik dat hij de wedstrijd aan het dood fluiten was. Bij elke duw werd er alweer gefloten. Ik werd er helemaal gek van. En vervolgens fluit hij niet voor een strafschop. Kansloos. Overigens vond ik ook dat we in de eerste helft een strafschop hadden moeten krijgen voor de overtreding op Altidore. Hij werd gewoon even door twee spelers plat gedrukt en daar werd niet voor gefloten.

 2. KeesK

  24 oktober 2011 at 12:40

  Over het sandwichen van Altidore waarbij beide partijen elkaars shirtje vasthielden en in een dubbele burger eindigden kan ik nog een beetje in komen in het twee keien twee schuld excuus van de scheidsrechter. Waar ik me meer over verbaas is de gele kaart van Altidore voor een zogenaamde schwalbe. Alsof een speler op snelheid altijd overduidelijk in tweeën geschopt moet worden om te vallen. In de herhaling meen ik toch echt even een scheenbeen van de te late verdediger tegen het been van Altidore te zien gaan. De oorzaak voor de val? Daar zullen de meningen over verschillen maar in ieder geval was geel onterecht volgens mij. In het algemeen vind ik dat het licht pootje lichten makkelijk wordt weggewuifd. AZ gelukkig wel de drie punten, in tegenstelling tot FC Twente die wel overduidelijk een penalty door de neus kreeg geboord.

 3. Mike

  24 oktober 2011 at 15:31

  Nee het was niet bepalend voor de drie punten maar wel voor de doelsaldo.
  je zal zijn 1 doelpunt tekort voor kampioenschap of 2e plek dus het is altijd belangrijk.

  Maar hij durft wel zijn fouten toe te geven dat vind ik dan wel weer klasse

 4. hAnZ

  24 oktober 2011 at 17:44

  Tja, helemaal met jullie eens dat hij zijn fouten durft toe te geven. Is idd wel moed voor nodig.
  De laatste wedstrijden elke keer raak met dubieus fluitende scheidsrechters. Met Austria Wien ook al zo’n figuur uit een blinden instituut.
  wordt het toch eens tijd voor een video herhaling in te voeren….

  • KeesK

   24 oktober 2011 at 18:42

   Als we video herhaling e.d. willen moeten we Louis van Gaal aan de top van de FIFA hebben. Kwestie van tijd, of van geld onder de tafel?

 5. rucarni

  26 oktober 2011 at 08:23

  Hab hem nog niet eerder zien fluiten maar Makkelie ga a.u.b. lekker terug naar de amateurs wat een aanfluiting {leuke woordspelling} jij hoort hier nog lang niet thuis op dit nivo.
  ziet te weinig en mist teveel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *