Elm: “Dit was mijn eerste goal uit een corner”

By
Updated: oktober 23, 2011
Rasmus Elm heeft nooit eerder uit een hoekschop gescoord. De Zweedse middenvelder van AZ maakte zondagmiddag tegen Roda JC Kerkrade het enige doelpunt uit een corner. In één keer schoot de international de bal over de doellijn.

“Of ik eerder direct heb gescoord vanuit een corner? Nee, volgens mij was dit mijn eerste goal op deze manier. Tegen Austria lukte het al bijna, maar toen zat Pontus Wernbloom er met zijn grote hoofd nog aan. We nemen de corners bewust hard, want het is amper te verdedigen als één van ons de bal dan nog raakt. En we hebben met Wernbloom, Altidore en Viergever een paar goede koppers. Dat is een wapen”, aldus Elm.

Roda-speler Jimmy Hempte werkte de bal achter de doellijn weg, waardoor er discussie ontstond of het ronde leder daadwerkelijk de doellijn was gepasseerd. “Ik kon het al helemaal niet zien vanuit mijn slechte positie. Mijn ploeggenoten zeiden vervolgens dat de bal erin zat. Oké, prima”, zei de doelpuntenmaker.

Koploper AZ zag de rest van de top-6 van de Eredivisie gelijkspelen, waardoor de voorsprong verder werd uitgebouwd. “Hopelijk houden we het vol om zo te blijven spelen en te winnen. We hebben het allemaal zelf in de hand. Als het ons lukt, kan het seizoen op een mooie manier eindigen. We staan nu sowieso weer een week eerste, dat voelt goed. Volgende week gaan we naar Heracles”, wist Elm. Bron: Soccernews.nl

One Comment

  1. rucarni

    26 oktober 2011 at 08:36

    en een hele belangrijke TOP.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *