AZ maakt geen fouten en wint thuis van Roda: 1-0

By
Updated: oktober 23, 2011

Eerder vandaag speelde Ajax in eigen huis tegen Feyenoord. Beide concurrenten van AZ kwamen niet verder dan een gelijkspel en daardoor moest AZ vandaag winnen om de voorsprong op beide partijen  te vergroten. Ondanks de magere marge van een doelpunt is AZ vandaag weinig in gevaar gekomen en wist het de drie punten in Alkmaar te behouden. Wat het feest nog groter maakte was dat uiteindelijk Twente en PSV ook niet wisten te winnen.

Roda kwam naar Alkmaar zonder een punt uit een uitduel op zak. Dat was voor de Limburgers geen reden om in de schulp te blijven. De ploeg viel aan waar het kon, maar kon niet voorkomen dat AZ voor veel meer dreiging zorgde. Echt grote kansen leverde dat vooralsnog niet op.

Kort na rust viel de verdiende 1-0: Elm krulde een hoekschop direct binnen, al vond Roda dat de bal niet over de lijn was. Fledderus protesteerde en kreeg z’n tweede gele kaart. AZ was nu volledig de baas en kreeg een reeks kansen. Aan de overkant kopte Biemans bijna raak.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *