‘Kuipers vergat dat je een sliding maar één keer kunt inzetten’

By
Updated: oktober 21, 2011

Mario van der Ende begrijpt de kritiek van Gertjan Verbeek op het Nederlandse scheidsrechterskorps. De coach van AZ stelde deze week dat de arbiters in de Eredivisie ‘het niveau niet aankunnen’ en voormalig topscheidsrechter Van der Ende begrijpt waarom Verbeek moppert.

AZ kreeg zaterdag een penalty tegen in de topper tegen Ajax, nadat Derk Boerrigter buiten het strafschopgebied was neergehaald. Scheidsrechter Björn Kuipers bleef achter zijn beslissing staan en legde uit dat het vergrijp van Dirk Marcellis vergelijkbaar was met vasthouden dat buiten het strafschopgebied begint. “Maar hij vergat even dat je een sliding maar één keer kunt inzetten”, zegt Van der Ende in het Algemeen Dagblad.

De voormalig scheidsrechter begrijpt echter niet waarom Verbeek de scheidsrechters vergelijkt met korfbalarbiters. “In het korfbal staan de regels en arbitrage in dienst van de sport. Men is constant bezig om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor het publiek. Terwijl in het voetbal de arbitrage vaak een remmende factor is”, legt Van der Ende uit. “Het is weliswaar appels met peren vergelijken omdat het geen contactsport is, maar voetbalarbiters zouden nog wat op kunnen steken van het waarnemingsvermogen van hun collega’s bij het korfbal.”

One Comment

  1. de echte supporter

    22 oktober 2011 at 11:21

    Kortom 020 is in het zadel geholpen ten koste van AZ. Nu moeten we dit weekend 3 punten halen anders kan psv of twente ons passeren. Kuipers bedankt. ga terug naar je opleiding om een echte scheidsrechter te worden die ziet en voelt wat in een wedstrijd speelt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *