Slordig AZ steelt in de slotfase nog een punt tegen Austria Wien

By
Updated: oktober 21, 2011

AZ is na een 2-2 gelijkspel in eigen huis tegen Austria Wien de koppositie in groep G van de Europa League kwijt.

De intenties van AZ waren duidelijk: de bezoekers vastzetten op eigen helft. Dat gebeurde echter zo slordig, dat Austria regelmatig kon uitbreken, met twee goals tot gevolg. Maher had de kans om 1-2 te maken, maar de doelman redde.

AZ leek niet in staat het tij te keren en pas na een eigen treffer van Hlinka leek plots alles weer mogelijk. De 2-2 van Wernbloom, die met enig geluk raak kopte, leidde tot een hectisch slot. AZ zorgde voor het meeste gevaar, Austria counterde, maar het bleef 2-2.

3 Comments

 1. Jeroen

  21 oktober 2011 at 10:02

  pfff wat was het slecht gisterenavond. Het ging helemaal nergens over.

  Maher was echt ongelukkig. Raakte weinig ballen goed en wist vaak geen medespeler te vinden.

  Benschop stond alleen maar stil in de spits en werd pas actief toen Altidore erbij kwam. Tja als je niet beweegt dan doen de verdedigers dat ook niet. Die hebben een makkelijke avond gehad.

  Moisander wederom rood!! stomme overtreding. Vooral die laatste was echt niet nodig.

  Toch moeten ze wel een compliment krijgen om niet de kopjes te laten zakken maar alsnog te blijven aanvallen om de gelijkmaker te forceren. Goed om te zien dat dit dan ook lukt.

 2. vvdne

  21 oktober 2011 at 12:26

  Vond de eerste helft gisteren verschrikkelijk. Maher speelde zijn slechtste wedstrijd ooit. Benschop speelde elke bal terug en stond stil of in de weg. Beerens werkte hard, maar speelde absoluut niet op zijn niveau. gudmundsson werkte ook hard, maar wist het niet te brengen.
  Vind ook dat Verbeek te lang wachtte met de wissels. Hij had het de tweede helft best 10 minuten mogen aankijken, maar toen direct moeten wisselen.
  Lewis, verdient een groot compliment. Die mag van mij best vaker spelen.
  Ondanks dat Altidore de afgelopen weken wat minder was, of in ieder geval niet de verwachtingen waar maakte, moet hij gewoon in de basis. Al loopt hij niet, hij is wel een aanspeelpunt, iets wat ik gisteren gemist heb.
  Marcelis was in de eerste helft verschrikkelijk. Tweede helft speelde hij wel goed.
  Al met al speelde AZ niet op zijn best. Deze wedstrijd hadden ze gewoon moeten winnen. Maar goed het is nu eenmaal en ik heb er nog steeds alle vertrouwen in dat ze overwinteren.
  Wel was wederom duidelijk dat we er verstandig aan zouden doen om Holman en Poulsen nog even te behouden. Het zijn twee spelers die op dit moment het verschil kunnen maken.

 3. KeesK

  21 oktober 2011 at 15:47

  Het is te hopen dat de ziekenboeg weer snel leeg stroomt. Niet alleen Holman maar ook ,naar mijn mening nog steeds de beste AZ-er, Martens werd overduidelijk gemist. Met aanstormende talenten Luckassen, Lewis en hopelijk ook weer Messaoud wordt het tijd voor de gevestigde namen om niet weer in dit soort onooglijk zwoeg voetbal te verzanden. Complimenten niet alleen voor de AZ invallers inclusief Ortiz maar ook voor Austria Wien dat AZ schijnbaar zo gemakkelijk pijn deed met zijn stugheid en agressiviteit. Het is te hopen dat de selectie zich snel kan herstellen en herpakken gezien de verbeterde vorm van Roda JC want dat zal hard nodig zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *