Austria Wien over AZ: “De ranglijst liegt niet”

By
Updated: oktober 20, 2011

Austria Wien is donderdagavond in Alkmaar de tegenstander van AZ in het de groepsfase van de Europa League. De club uit Oostenrijk is onder de indruk van de equipe van trainer Gertjan Verbeek.

“De ranglijst liegt niet”, zegt assistent-trainer Sepp Michorl van Austria Wien over de eerste plek van AZ in de Eredivisie. “Het is een heel jonge ploeg met geweldige talenten die de afgelopen twee jaar door uitstekend scoutwerk is samengesteld. Als collectief kan AZ in mijn optiek wedijveren met de sterren van Metalist Kharkiv. Van enkele talenten gaan we in de toekomst nog veel horen.”

“De kracht van AZ ligt in het feit dat het hele team bewust is van zijn taak en als een hecht collectief opereert. De korte, snelle passes worden door alle spelers beheerst. Iedereen doet zijn werk in de opbouw”, gaat Michorl verder. Het 4-3-3-systeem dat AZ speelt betekent overwerk voor de Weense backs: “Dat gaat onze verdedigers veel extra werk opleveren.”

Voor Michorl steken twee spelers er boven uit bij AZ. “De jonge leider van de verdediging, Niklas Moisander. Hij is voor zijn leeftijd een heel complete speler. Niet alleen is hij kopsterk, hij is ook behendig en snel. Een andere dominante speler is vleugelverdediger Simon Poulsen. Hij heeft een enorme zucht naar voren en zet de hele wedstrijd druk.” Bron: Voetbalprimeur.nl

One Comment

 1. hAnZ

  20 oktober 2011 at 16:57

  Ik stond gisteren even met wat mensen van Austria wien te praten toen ze op hun kisten met spullen stonden te wachten op Schiphol. Geen flauw idee wie het waren ,maar ze waren behoorlijk lang. Hopenlijk geen spelers…. Waren wel sympathieke mensen.
  Ken de ploeg niet zo goed, maar weet wel dat ze tweede staan in de Oostenrijkse Bundesliga. Tja, zegt me geen……
  Hoop wel op een interessant potje voetbal. Jammer dat de leus al van een belboer is;
  Schreeuw je schor bij AZ…..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *