Ambitieuze Holman zet de deur op een kier

By
Updated: oktober 19, 2011

De directie van AZ houdt rekening met het vertrek van Brett Holman in de winterstop of na dit seizoen. Dan is de Australische aanvaller, die momenteel herstelt van een liesblessure, transfervrij. Hoewel zijn zaakwaarnemer aanvankelijk liet weten dat verlenging sowieso geen optie was, heeft Holman de deur op een kier gezet.

‘Natuurlijk heb ik ambities’, zegt hij tegen Voetbal International. ‘Komt er een leuke club uit een grote competitie, dan sta ik open voor een nieuw avontuur. Het ligt aan AZ. Ik heb een Nederlandse vrouw en een kindje. We zitten hier prima. Ik weet dat ik moet inleveren bij AZ, maar als het voorstel goed is, ga ik er serieus over nadenken.’

Dat laatste wordt volgens trainer Gertjan Verbeek een lastig verhaal. ‘Brett heeft hier een contract getekend in de goede tijd. Daar kwam bij dat hij destijds als buitenlander nog in de dertig procent-regeling van de belastingdienst viel. Dat wordt nu 52 procent. Dus al zouden wij hem hetzelfde bieden – en dat is een hele toer – dan nog gaat hij er behoorlijk op achteruit.’

‘Laat ik vooropstellen dat wij de mens en de voetballer Holman heel graag willen behouden voor AZ’, vervolgt Verbeek. ‘We gaan zeker kijken tot hoever onze polsstok reikt. Maar de grenzen zijn op dit moment duidelijk. We hebben te maken met een nieuw salarisplafond. De miljoenen die je moet bezuinigen haal je niet weg bij de koffiejuffrouw of de perschef. Dus als het niet past, dan houdt het op. Als Brett met minder tevreden is, zijn wij dolblij.’

Holman werd in 2008 door AZ overgenomen van NEC. Hij speelde 73 competitieduels voor de Alkmaarders en scoorde twaalf keer. In het kampioensjaar (2009) was hij nog geen vaste waarde. De aanvaller kwam niet verder dan vijftien wedstrijden.

Bron: VI.nl

4 Comments

 1. Mike

  19 oktober 2011 at 13:13

  Gretar Steinsson lijkt zijn langste tijd bij Bolton Wanderers te hebben gehad. De vleugelverdediger, die voorheen bij AZ speelde, zat niet bij de wedstrijdselectie voor het treffen met Wigan Athletic en geniet niet langer het vertrouwen van de geplaagde coach Owen Coyle. “Ik haal hem niet uit het team; dat doet hij zelf, met zijn prestaties. Als spelers niet het gewenste niveau halen, heb ik ze niet nodig”, aldus de oefenmeester.

  Misschien kunnen we hem terug hallen alleen zal zijn salaris wel te hoog zijn

 2. Jeroen

  19 oktober 2011 at 13:17

  Steinsson 😀 wat een fantastische gozer was dat zeg 😀

  Alleen denk ik dat hij op dit moment niet echt van waarde kan zijn bij AZ. Waar moet Marcellis dan staan? Denk dat Steinsson bij ons ook op de bank komt te zitten.

  Maar wat betreft Holman….. Ik hoop dat hij gaat bijtekenen. Ook als het alleen maar is om zo een hogere transferbedrag voor hem te krijgen.

 3. wilwaa

  19 oktober 2011 at 13:21

  Ik had ook goede hoop op Holman, maar als ik dan dit lees over die belastingregeling schat ik de kans dat hij bijtekent niet zo hoog in. Hopelijk heeft hij het zo erg naar zijn zin dat hij voor een minder salaris nog een jaartje wilt spelen bij AZ, zodat AZ ook nog wat aan hem verdient.

 4. rucarni

  19 oktober 2011 at 18:07

  hoop dat holman zeker bij tekent ..vele weten dat ik een grote fan ben van hem.
  dus ja denk dat hij zeker nog van waarde kan zijn voor het elftal.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *