Van Gaal verandert strategie

By
Updated: augustus 24, 2008

De ogen van Louis van Gaal zijn dan toch eindelijk open gegaan. De speelstijl van AZ, zoals ze die vorig seizoen hanteerden, heeft te weinig opgeleverd. De oefenmeester hoopt met een nieuwe strategie op meer doelpunten.

Vorig seizoen speelde AZ met een ruit op het middenveld, maar dat leverde weinig op. “We scoorden te weinig. Ik wil zien of we met een andere speelwijze een hoger rendement kunnen halen”, aldus Van Gaal.

AZ trekt nu ten strijde met twee controlerende middenvelders en twee lopers die de buitenkanten van het veld bestrijken. Dus eigenlijk de strategie die werd gehanteerd tijdens het meeste succesvolle seizoen van AZ 2006/2007.

Opvallend vindt Van Gaal de wijziging niet. “Ik heb bijna ieder seizoen de speelwijze wat veranderd. Je hebt namelijk altijd weer te maken met andere spelers.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *