Verbeek baalt van ‘lulverhalen’ arbiters

By
Updated: oktober 18, 2011

AZ-trainer Gertjan Verbeek is nog altijd niet te spreken over Björn Kuipers, de scheidsrechter tijdens het duel met Ajax. De oefenmeester vindt het maken van fouten niet erg, maar de ‘lulverhalen’ die daarop volgen wel.

AZ kreeg kort na rust een strafschop tegen na een overtreding van Dirk Marcellis, die buiten de zestien werd ingezet. “Dat is natuurlijk een lachertje”, zegt Verbeek in gesprek met Voetbal International. “Want in dit geval ging het om een gewone sliding. En die werd anderhalve meter buiten de zestienmeterlijn ingezet.”

“Op dat moment was er ook contact tussen beide spelers”, vervolgt Verbeek zijn verhaal. “In geen honderd jaar is dit een strafschop. Dat vind ik ook zo bezwaarlijk zodra die scheidsrechters op televisie verschijnen. Dan hangen ze een lulverhaal op om hun gelijk te halen, terwijl de beelden aantonen dat de overtreding erbuiten wordt gemaakt.”

“Volgens de visie van Kuipers had hij na de rode kaart van Enoh dus ook naar de stip moeten wijzen. Jozy Altidore werd namelijk geblokt, maar kwam pas in het strafschopgebied ten val. Die lijn is er toch niet voor niets getrokken? Dat Kuipers ‘m geeft; oké. Maar kom er dan eerlijk voor uit dat je fout zat”, aldus Verbeek.

Bron: voetbalprimeur.nl

4 Comments

 1. rucarni

  18 oktober 2011 at 17:34

  helemaal mee eens alhoewel ik het er niet mee eens ben dat hij hem op de stip legt .
  maar dat weet je toch als je tegen die jo .. speelt ……blijft een grove fout ..als ik zn fout op me werk maak ben ik zeker de lul maar hier houden ze het verdacht stil.

 2. wilwaa

  18 oktober 2011 at 18:08

  Helemaal met Gertjan eens, jammer dat het zo moet.
  Zonder penalty was het een hele andere tweede helft geworden.

  • Jeroen

   18 oktober 2011 at 19:17

   Helemaal mee eens, want de penalty kwam direct na rust. Dat is echt een cruciaal moment geweest.

   Verbeek heeft dan ook helemaal gelijk dat hij zo reageert. Nadeel is dat als een arbiter aangeeft een fout te hebben gemaakt, hij volgende week direct in de jupiler league mag fluiten.

 3. de echte supporter

  19 oktober 2011 at 07:46

  Dat een erbiter in de jupiler leageu moet fluiten, omdat hij een fout heeft gemaakt staat los van het feit dat ze moeten ophouden met die lulverhalen.
  Als die strafschop niet was gegeven hadden we denk ik met drie punten kunnen vertrekken uit amsterdam. Maar goed dat is het charme van voetbal…zeggen ze… Ja vooral de scheidsrechters natuurlijk, daarmee dekken ze hun huidige en toekomstige fouten. De vierde man moet ook eens meer opletten….

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *