Benschop: “Ik heb er niet van kunnen slapen”

By
Updated: oktober 17, 2011

Charlison Benschop had zaterdagavond tweemaal de kans om AZ langs Ajax te schieten. Twee keer wist de aanvaller van de club uit Alkmaar het net niet te vinden, tot zijn eigen grote teleurstelling.

Kort na de wedstrijd kon hij zijn verhaal niet doen tegenover de media, een dag na het 2-2 gelijkspel lukte het Benschop wel. “Ik heb er niet van kunnen slapen vannacht. Ik was er echt even helemaal kapot van”, zei de aanvaller tegenover het Algemeen Dagblad.

Vooral de tweede en laatste kans die Benschop kreeg zit hem dwars. “Ik kreeg de bal plotseling voor mijn voeten dus daar schrik je even van. Maar ik had de ruimte om ermee te doen wat ik wilde. Natuurlijk had ik de bal in de hoek moeten schieten.” In de nabespreking wordt bij AZ altijd een videofilm getoond, Benschop zag zijn kansen opnieuw. “Ik durfde bijna niet te kijken.”

Trainer Gertjan Verbeek wil niet dat zijn aanvaller lang stil blijft staan bij de missers. “Want dan geef ik hem een schop onder zijn kont.” Bron: Voetbalprimeur.nl

12 Comments

 1. Geert

  17 oktober 2011 at 14:56

  Is niet de eerste keer dat hij MEGA kansen mist…

 2. Derek

  17 oktober 2011 at 15:55

  het is jammer want hij wil wel erg graag.

 3. rucarni

  17 oktober 2011 at 17:35

  jaaaaa benschop ook ik heb er niet van kunnen slapen ……………… vindt hem te zwak voor az 1 hij heeft zn kansen gehad en niet gepakt.

 4. KeesK

  17 oktober 2011 at 18:26

  Wat als hij ze wel gaat maken? Ik ben het eens met het verwijt dat Verbeek hem maakte en dat was niet dat hij ze miste maar daar dat hij erna zijn taken liet verslonzen en het zich aantrok. Ik denk dat Verbeek hem niet op zou stellen als hij geen spits met potentie zou zijn. Maar mentaal is er wel wat werk te verrichten. Beide keren schoot hij op doel, de ene te zacht en de tweede te ongericht. Maar hoeveel bejubelde spitsen zouden deze ballen niet faliekant missen, naast, huizenhoog over? Volgens mij is de winst in de verdediging uit de handen geglipt en niet voorin. Waarom krijgt Marcellis niet de zwarte piet met zijn onbesuisde acties?

 5. urdal

  17 oktober 2011 at 18:29

  we hebben zeker kansen gehad in die ufo, maar ik hoor bijna niemand erover dat ajax weer eens geholpen moest worden. ten eerste was het geen overtreding en ten 2de was het buiten het strafschop gebied. dat is wat de wedstrijd doet kantelen, anders spelen we hem gewoon uit en wordt het 0-3. maar benschop had zeker die 1ste kans moeten benutten. zo’n mooie pass van maher.
  en dan zit ik zondagavond te kijken naar ‘studio voetbal’ maar dat kunnen ze beter studio ajax gaan noemen. zitten 4 ajax mensen aan een tafel, en ronald de boer zal nooit iets kwaads zeggen over zijn broertje.
  wat een zielige vertoning is dat zeg. op naar voetbal international, en hopen dat rene van der gijp snel weer terug is.
  maar, wij staan nogsteeds bovenaan en ajax 6de. hahaha

 6. hAnZ

  17 oktober 2011 at 18:38

  Een speler die schrikt van een bal op zijn voet….tja.
  Was duidelijk niet zijn dag. En ook niet van vriend Kuipers die nogal discutabel floot.
  Jammer dat we niet wonnen, maar we zijn nog erg goed weggekomen met een puntje.

  • Jeroen

   18 oktober 2011 at 12:56

   We mogen inderdaad blij zijn dat we nog wegkwamen met een punt. Op een gegeven moment dacht ik echt dat de 3-2 in de lucht hing. Jammer dat we uiteindelijk niet wisten te winnen. Ik had het wel leuk gevonden om afgelopen maandag mijn AZ sjaal mee te nemen naar kantoor in Amsterdam.

 7. rucarni

  17 oktober 2011 at 21:15

  sorry kees maar ben het totaal niet met je eens.
  Waarom krijgt Marcellis niet de zwarte piet met zijn onbesuisde acties?
  ik vondt zijn actie juist top zag hem eindelijk eens vechten voor de bal de actie op zich was geen overtreding en zeker geen strafschop omdat het er buiten was …….maar dat weten we he 020 zal altijd met een twaalfde man spelen

 8. Geert

  17 oktober 2011 at 22:40

  KeesK, Marcellis speelde niet slecht en hij was geen strafschop. Als hij er al binnen was, is het nog maar de vraag of het uberhaupt een overtreding was.

  • KeesK

   18 oktober 2011 at 07:51

   Als je de herhaling goed bekijkt (ik hem vele malen bekeken) zie je dat hij alleen de benen van zijn tegenstander maaide. Ik denk dat Boerrigter niets anders kon dan duikelen. Duidelijk een overtreding waarvoor de scheidsrechter hem op de stip kon leggen, ook al zullen niet alle scheidsrechters dat hadden gedaan en de bal misschien net buiten de zestien gelegd. Onnodige overtreding ook gezien het feit dat Viergever naast hem in een goede positie was om hem correct af te stoppen.
   Dat hij geen gele kaart kreeg voor zijn overtreding op Boerrigter in de eerste minuut was al een mazzeltje. Maar had hij hem gekregen dan was de hele wedstrijd anders gelopen.
   Ik blijf erbij dat Marcellis de zwarte piet verdient en niet Benschop die zijn doelgerichte split second schoten geblokt zag worden. 🙂

 9. Jeroen

  18 oktober 2011 at 12:55

  Het klinkt gek maar het is toch deels de schuld van het middenveld en Altidore. Als ik het goed weet te herinneren dan hadden we spontaan balverlies voorin en moesten we ineens omschakelen. Marcellis moest naar mijn mening dan ook iets doen. Daarnaast was het echt totaal geen penalty en vraag ik mij af of het uberhaupt een overtreding was.

  Altidore had echt zijn dag niet. Zoals Verbeek ook zei we moesten druk zetten op de verdediging van Ajax. Dat kan niet als je iemand opstelt die qua conditie nog steeds achterloopt. Dus ondanks dat Marcellis de overtreding maakt ligt de schuld niet bij hem.

  Benschop was zaterdag gewoon ongelukkig. Normaal gaat zo’n bal er gewoon in.

 10. wilwaa

  18 oktober 2011 at 18:04

  Ik heb er ook niet van kunnen slapen!
  Hij had er gewoon minimaal één moeten maken, het idee om in de 93e minuut de 2-3 te maken in de arena.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *