Gerbrands blijft ondanks resultaten nuchter en realistisch

By
Updated: oktober 16, 2011

AZ blijft na het 2-2 gelijkspel tegen Ajax de Eredivisie aanvoeren. De uitstekende prestaties leiden tot hernieuwde belangstelling, merkt ook directeur Toon Gerbrands duidelijk.

De directeur algemene zaken ontving de afgelopen weken liefst tien aanvragen voor interviews. Negen geïnteresseerden kregen nul op het rekest. “Waarschijnlijk denkt iedereen: Twee jaar geleden was het nog theorie, nu de praktijk”, zegt Gerbrands in Voetbal International.

“Volgens de buitenwacht is AZ helemaal terug. Voor de mensen die hier achter de schermen keihard hebben gewerkt, is dat een mooi signaal. Dat wordt ook zeker gekoesterd. Maar ik weiger mee te gaan in de euforie.”

“Wij blijven dezelfde lijn volgen, ook als we drie keer verliezen. We scheppen rust en stabiliteit. Ik vind het frappant, maar sinds de troonrede over een onzekere toekomst wordt AZ als voorbeeld gezien. Het is alsof mensen ons collectief naar een hoger niveau tillen.”

Zeker na het gelijkspel in Amsterdam wordt AZ gezien als een serieuze titelkandidaat. “Maar Gertjan Verbeek praat nog steeds over de vierde of vijfde plaats; de directie en raad van commissarissen doen hetzelfde. We proberen het verhaal een beetje realistisch te houden”, aldus Gerbrands. Bron: Voetbalprimeur.nl

One Comment

  1. de echte supporter

    17 oktober 2011 at 07:45

    Laten we maar met beide benen in de polder staan en dromen van een kampioenschap ( ik denk dat die er ook echt gaat komen )

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *