Verbeek: ‘AZ verzuimde het duel in het slot te gooien’

By
Updated: oktober 15, 2011

Voor AZ-coach Gertjan Verbeek voelde het gelijkspel tegen Ajax (2-2) in De Arena als een nederlaag. Het onverwachte overwicht zorgde volgens hem voor schrik.

‘De teleurstelling overheerst’, somberde Verbeek na afloop. ‘Dit is een wedstrijd die wij in ons voordeel hadden moeten beslissen. Wij vergaten in bepaalde fases te voetballen. Alsnog blijf je dan op een 2-1 voorsprong staan tegen tien man.’

‘Dan krijg je een aantal riante mogelijkheden en dan moet je het duel op slot gooien’, vervolgde de oefenmeester die doelde op twee vrije schietkansen van invaller Charlison Benschop. ‘Dat gebeurt niet en dat mag niet tegen tien man.

‘We dicteerden het spel in de eerste 25 minuten, maar schrokken daarvan’, verklaarde Verbeek de plotselinge verslapping van AZ. ‘Met 2-0 ga je de rust in. Je geeft de ploeg als opdracht mee om in de tweede helft op zoek te gaan naar de derde goal. Dan wordt Ajax geholpen door een beslissing van de scheidsrechter (die een tackle van Dirk Marcellis op Derk Boerrigter, red.).’

‘De vraag is of het een overtreding was, maar de overtreding was er in elk geval buiten. We hebben laten zien dat we ook in De Arena onder moeilijke omstandigheden de baas zijn op het veld. We waren dicht bij de overwinning, maar het was net niet. Er kan nog progressie geboekt worden.

One Comment

  1. urdal

    16 oktober 2011 at 10:29

    het is jammer dat ajax weer eens geholpen moet worden door een scheidsrechter. dit heeft de wedstrijd doen kantelen. iedereen kon zien dat de “overtreding” erbuiten was, anders denk ik dat het wel 0-3 of 0-4 had kunnen worden.
    Maar uiteindelijk hebben we het helaas zelf laten liggen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *