Moisander: ‘Voelt als nederlaag’

By
Updated: oktober 15, 2011

De teleurstelling droop na het 2-2 gelijkspel bij Ajax van zijn gezicht. Niklas Moisander realiseerde zich dat er na de 0-2 ruststand en tegen tien man meer in had gezeten: “Dit was dé kans om hier eens te winnen.”

“Tijdens de eerste helft hebben we het heel goed gedaan”, zei de aanvoerder in de mixed-zone van de ArenA. “Het begin van de tweede helft was alleen slecht.” In die fase kwam Ajax via een strafschop al snel terug in de wedstrijd. “Ik weet niet zeker of het wel een penalty was, want volgens mij maakte Dirk Marcellis helemaal geen overtreding. En als het wel een overtreding was, dan was die buiten het strafschopgebied. Tenminste, dat hoorde ik net.”

“Na de 1-2 kregen we de controle terug”, vervolgde Moisander zijn terugblik. “En zeker toen Ajax rood kreeg, moest de overwinning voor ons binnen zijn. Maar Theo Janssen scoorde met een mooi schot de gelijkmaker. In de slotfase kreeg Charlison Benschop nog twee grote kansen. AZ heeft in Amsterdam al 31 jaar niet gewonnen. Vandaag was het echt dé kans om hier eens te winnen. De stemming in de kleedkamer was na afloop niet best. Dit voelt voor iedereen als een nederlaag, want we hadden Ajax op negen punten kunnen zetten. Maar toch, een gelijkspel is geen slecht resultaat.”

Internationals
Moisander: “Ik las dat Jan Vertonghen in het AD zei dat wij ons rustig twee weken op deze wedstrijd konden voorbereiden, terwijl zei moe waren door allemaal interlands. Dat is natuurlijk niet waar, want dat geldt ook voor ons. AZ heeft zelfs meer internationals dan Ajax. Je merkte dat we na rust moe werden.”

Op de vraag of koploper AZ inmiddels als een echte titelkandidaat gezien kan worden, reageerde de Fin resoluut: “Nou, daar hebben we het echt niet over met elkaar. Nog niet. Wij weten dat PSV, FC Twente en Ajax meer individuele kwaliteiten in de ploeg hebben. Dat zag je vandaag bijvoorbeeld met die goal van Janssen. Dat kan wel eens een heel belangrijk doelpunt voor Ajax geweest zijn. Wij zijn meer een heel goede ploeg met vertrouwen en verzorgd positiespel. Dat is onze kracht.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *