Maher had ook naar Ajax kunnen gaan

By
Updated: oktober 15, 2011

Adam Maher is misschien wel de grootste verrassing in het sterk draaiende elftal van AZ. De pas achttienjarige spelmaker verscheen in het elftal door blessureleed bij Maarten Martens en maakt indruk op het middenveld van de koploper. Zaterdagavond gaat Maher met AZ op bezoek bij de club die hem op jonge leeftijd ook wilde hebben, Ajax.

De Amsterdammers wilden Maher op elfjarige leeftijd naar de hoofdstad halen, maar het toenmalige talent van Zeeburgia had al voor AZ gekozen. “Ik had mijn keuze voor AZ al gemaakt en ik heb nooit getwijfeld”, zegt hij in het Algemeen Dagblad. “Ajax is een mooie club, maar ik voelde me direct goed bij AZ. Zij hadden veel vertrouwen in me, want ik hoefde geen selectiewedstrijden meer te spelen.”

Toch is de keuze opvallend, aangezien Maher in Diemen woont. Daar is vrijwel iedereen fan van Ajax. “Na de wedstrijd van vanavond ga ik ze uitlachen”, zegt de technicus met een glimlach. “Wij zijn koploper, omdat we veel vertrouwen hebben. Het is heerlijk voetballen op tien als er zoveel druk wordt gezet op de tegenstander.” Bron: Voetbalzone.nl

2 Comments

 1. hAnZ

  15 oktober 2011 at 11:30

  Mooie woorden van Adam. Vooral dat ie vanavond daar in Diemen de boel gaat uitlachen.
  We gaan regelmatig op maandagavonden kijken bij de wedstrijden van jong AZ. Er loopt aardig wat talent tussen hoor. dus in de toekomst krijgen we nog veel meer eigen kweek met talent.
  Ik hoop wel stilletjes dat Adam nog een jaartje blijft.

 2. Maarten

  15 oktober 2011 at 12:04

  Woorden van voetballers moet je doorgaans niet te serieus nemen, maar word wel blij van deze woorden, het geld heeft hem dus nog niet te pakken. Hoop dat het zo blijft, topgozer volgens mij.

  En wees nou eerlijk eigelijk is het heel logisch wat hij zegt, als je voor AZ kunt spelen ga je toch niet naar die koude kille amsterdamse club….. 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *