Verbeek: “We gaan ons niet aanpassen aan Ajax”

By
Updated: oktober 14, 2011

Gelukkig bieden behaalde resultaten in het verleden geen garantie voor de toekomst. AZ heeft namelijk weinig goede resultaten geboekt tegen Ajax in De Arena in de laatste jaren. Verbeek kan het allemaal niets schelen en gaat uit van eigen krachten en zal zich niet gaan aanpassen aan Ajax.

“Wij zijn als team beter dan Ajax. Daar zijn de spelers ook van overtuigd. Wij gaan ons niet aanpassen aan Ajax. Het maakt niet uit hoe ze spelen. We hebbben er wel een antwoord op,” aldus Verbeek.

10 Comments

 1. Jeroen

  14 oktober 2011 at 14:48

  Zo mag ik het horen Verbeek. Grijp die gasten vanaf de eerste minuut bij de strot en laat pas los als de overwinning over de streep is getrokken. Ik zal jullie vanaf het uit-vak de volle 90 minuten blijven aanmoedigen. AZ gaat morgen winnen!

 2. Jeroen

  14 oktober 2011 at 15:03

  Had ik al gezegd dat ik Verbeek een geweldige coach vind?

  De vragen en opmerkingen die hij maakt zijn echt fantastisch.. Check deze bijvoorbeeld: “Ik heb de groep gevraagd waarom AZ de afgelopen 30 jaar niet heeft gewonnen in een uitwedstrijd tegen Ajax”. Dit is echt een hele voor de hand liggende vraag, maar tevens een vraag die niet vaak wordt gesteld. Het antwoord was dat ze vaak teveel ontzag voor de spelers van Ajax hadden. Morgen dus de kans voor de groep om te laten zien dat ze dat nu niet meer hebben.

  Zijn laatste opmerking was ook weer een mooie: En dan, met een glimlach: “Ajax houdt op het middenveld meer rekening met ons dan wij met hen.” Even weer de vinger op de zere plek drukken.

  Dat De Boer zijn opstelling niet wil prijsgeven zegt eigenlijk wel genoeg. Hij is gewoon aan het puzzelen om dit AZ aan te pakken. Een coach met vertrouwen zou gewoon hebben gezegd dat hij de schorsingen en blessures opvangt met zijn tweede keus en gewoon zijn eigen spel blijft spelen. De vraag is dan ook of De Boer wel echt achter zijn opstelling staat van de afgelopen weken?

 3. hAnZ

  14 oktober 2011 at 21:28

  Tuurlijk past AZ zich niet aan. Zal helemaal lekker worden.
  Nog een paar uurtjes en dan hebben we een feestje.
  Bij the weg Jeroen, ik heb een kaart voor bus 8 maar de rest van de familie zit in bus 4 en ik ga proberen daareen plekje in te krijgen. Welke bus zit jij nou?

  • Jeroen

   14 oktober 2011 at 21:49

   Wij zitten in bus 3 🙂 beetje zin in ondanks dat het in de arena is? 😉

 4. de echte supporter

  14 oktober 2011 at 22:05

  Oke dus ik zit ook in bus 3. Jongens ik tel de uren. Heb er zin in. Wat zal ik genieten als we met drie punten weggaan op naar Alkmaar. Laat AZ zorgen voor de crisis in Amsterdam. Die Derksen zegt net in het programma VI dat AJAX gaat winnen. Nu nog een extra reden om die betweter zijn mond te snoeren

  • Jeroen

   14 oktober 2011 at 22:20

   En ik maar denken dat je het altijd eens was met Meneer Snor 😉

 5. hAnZ

  14 oktober 2011 at 22:34

  @Jeroen vanaf Schiphol. Tuurlijk heb ik zin in de ARENA. Vooral zin in de bustocht terug naar Alkmaar als we een feestje vieren en vervolgens het team onderhet balkon toezingen.
  Bij ons cluppie hierrr….hebben wij zo’n plezierrr…laaalaa,,,,,

  • Jeroen

   14 oktober 2011 at 22:38

   Hahahaha klinkt goed Hanz 🙂 ik zou ervoor tekenen.

   Met hoeveel man ga je morgen naar het stadion?

 6. KeesK

  15 oktober 2011 at 05:14

  Natuurlijk past AZ zich aan en Ajax idem dito. Alleen zo kun je een wedstrijd winnen, door de juiste aanpassing op de tegenstander die je voor je hebt. Dit vind ik typisch trainers gelul (met respect voor de meeste trainers). Maar de woorden worden door de pers vaak verdraaid. Zo zegt Verbeek dat AZ ‘als team’ beter is dan Ajax en dan lees je overal Verbeek: AZ is beter dan Ajax. Dat klinkt alsof AZ op alle fronten beter is dan Ajax. Misschien is dat zo, de winnaar heeft immers altijd gelijk maar dat zal zaterdag blijken. Dan zal blijken of Elm een betere trap heeft dan Janssen bijvoorbeeld. Ajax heeft veel meer fans dan AZ in het eigen stadion en dus daar heeft Ajax al een voordeel en waarschijnlijk meer dan die ene. Des al niettemin hoop ik dat AZ boven zich zelf uitstijgt, zich niet laat beïnvloeden door de zware verwachtingen, alleen oor heeft voor de minderheid van AZ fans, zo veel mogelijk zijn eigen spel kan spelen tegen een altijd gevaarlijk Ajax en de gehate statistieken in het nadeel weer eens kan doorbreken. Veel plezier voor diegenen die in het stadion zijn. En de winst voor AZ en ons allen!

 7. hAnZ

  15 oktober 2011 at 11:22

  @Jeroen. Net wakker…
  Mijn vrouw en ik en dan een vriend met zijn dochter. (Vriend is dus de ehhh voorzitter/penningmeester van club de kAZza) Ik loop meestal in een DSB shirt met ghansj 50 achterop.
  Moest gisteravond wel erg lachen om dat stumperige gedrag van 020. Een besloten training en vervolgens erg geheimzinnig lopen doen over de opstelling.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *