Didulica zet per direct punt achter loopbaan

By
Updated: oktober 11, 2011

Joey Didulica maakte dinsdag bekend per direct een punt te zetten acht zijn loopbaan. Zijn doorlopende contract bij AZ wordt ontbonden. “Ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk”, aldus de keeper.

De Australiër besloot te stoppen vanwege de gevolgen van een nekhernia. Daar werd hij eerder dit seizoen aan geopereerd. De doelman, die in 2006 een contract tekende bij AZ, heeft dinsdag aan het AZ-bestuur kenbaar gemaakt ‘geen risico’s meer te willen lopen’. Didulica kwam eerder in zijn loopbaan uit voor onder meer Ajax en Austria Wien.

“Wij vinden het ontzettend jammer dat we op deze manier afscheid moeten nemen van Joey”, zegt algemeen directeur Toon Gerbrands op de officiële website van AZ. “Joey is een uitstekende keeper en het aantal wedstrijden dat hij voor AZ heeft gekeept, staat niet in verhouding tot zijn kwaliteiten. AZ bedankt Joey voor zijn inzet tijdens zijn dienstverband bij AZ.”

“We weten hoe hard hij heeft gewerkt om te proberen terug te komen. Hoewel hij nu lichamelijk in orde is, hebben we alle begrip voor zijn beslissing om geen risico’s te nemen en te stoppen met zijn actieve voetballoopbaan. We wensen Joey veel succes in de rest van zijn leven en zullen op een gepast moment mooi afscheid van hem nemen.”

“Ik wil niet nog een keer een klap tegen m’n hoofd krijgen”, verduidelijkt Didulica zijn besluit. “Ik wil geen risico nemen dat ik nog eens moet doormaken waar ik doorheen ben gegaan. Ik dank AZ voor het begrip en de steun die ik altijd heb gekregen. Ik kan niets dan goeds zeggen over de club.”

“Buiten mijn blessureleed heb ik mooie momenten meegemaakt, met het kampioenschap als hoogtepunt. Ik heb fantastische mensen ontmoet, met uitstekende trainers gewerkt en houd van de regio, vooral van mijn woonplaats Zuid-Scharwoude. Het is een moeilijke beslissing geweest om te stoppen met voetbal, maar ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk van mijn leven.” Bron: Voetbalprimeur.nl

4 Comments

 1. gerard

  11 oktober 2011 at 13:36

  Echt een pechvogel, veel succes Didulica in wellicht een carriere als trainer

 2. de echte supporter

  12 oktober 2011 at 07:59

  Een heel wijs besluit. Gezondheid gaat voor alles. Veel succes toegewenst

 3. piet retief

  12 oktober 2011 at 16:31

  wat sneu voor hem
  sympathieke kerel
  het ga je goed Joey

 4. hAnZ

  12 oktober 2011 at 18:38

  Wat een trieste manier om je cariere te beëindigen. De weinige wedstrijden die ik van hem heb gezien erg van hem genoten. Mooie katachtige stijl.
  Was het destijds die janksmoel Suares die hem out trapte? En bedankt…
  Joey heeft toch in zijn weinige wedstrijden een behoorlijk belangrijke rol gespeelt voor AZ.
  Hoop dat hij in Australie zijn cariere succesvol zal voortzetten als trainer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *