Didulica kan bij AZ niet meer rekenen op nieuwe kans

By
Updated: oktober 10, 2011

Joey Didulica moet aan het einde van het lopende seizoen vertrekken bij AZ. De Kroatisch-Australische keeper staat al geruime tijd geblesseerd aan de kant; in september vorig jaar kwam hij voor het laatst in actie. Sinds zijn afwezigheid werd Didulica voorbijgestreefd door Esteban Alvarado, die de rol van tweede keeper vervulde achter Sergio Romero. Na Romero’s transfer nam Esteban de plek van eerste keus in en achter hem is er voor Didulica weinig meer te behalen.

Dit voorjaar werd de 33-jarige Didulica geopereerd aan zijn nek. Sindsdien herstelde de doelverdediger in Australië van de naweeën; vervelende familieomstandigheden hielden hem bovendien nog wat langer in het land. Vorige maand werd duidelijk dat Didulica medio oktober terug zou keren naar Alkmaar en inmiddels is hij daar ook weer. Toch kreeg de keeper slecht nieuws te horen van technisch directeur Earnest Stewart.

In gesprek met RTVNH legt trainer Gertjan Verbeek uit hoe Didulica ervoor staat. “Hij is nog lang niet voldoende hersteld om op het veld te staan, al is de revalidatie in Australië tot nu toe perfect verlopen. Wij willen verder met de jeugd, Esteban is nog jong, maar wel eerste doelman en voor de toekomst hebben we Hobie Verhulst”, merkt Verbeek op. Zijn keuze betekent niet dat Didulica helemaal niet meer welkom is bij de club.

“Hij mag straks gewoon mee trainen en mogelijk weleens een wedstrijd in het tweede spelen, maar verder niets”, verklaart de coach. Didulica begon zijn loopbaan vijftien jaar geleden bij Melbourne Knights en speelde nadien voor Ajax, Beerschot AC, Austria Wien en sinds 2006 voor AZ. De viervoudig Kroatisch international mag nu zijn heil elders zoeken. Als er een club komt die hem een kans wil geven, zo stelt het regionale medium, mag Didulica weg.

4 Comments

 1. Jeroen

  10 oktober 2011 at 22:38

  Heel jammer voor Didulica en eigenlijk ook voor AZ. Volgens mij heeft hij behoorlijk wat invloed in de kleedkamer. Toch snap ik de actie van AZ volkomen. Hij kost teveel geld en levert niets op.

 2. Geert

  11 oktober 2011 at 07:36

  Hij heeft af en toe ook wel rare uitspraken, wat voor de nodige onrust kan zorgen.. Maar wel jammer dat hij zal vertrekken. Hij is belangrijk geweest in ons kampioensjaar toen Romero geblesseerd was.

 3. vvdne

  11 oktober 2011 at 08:40

  Vind het oprecht jammer dat dit zijn laatste seizoen is. Ik denk dat iedereen hem graag had gehouden. Maar met zijn blessures kun je gewoon niet meer op hem rekenen. Dat is jammer voor AZ, maar vooral voor hem zelf.

 4. KeesK

  11 oktober 2011 at 15:51

  In dit verhaal zijn geen winnaars dat is duidelijk. Duidelijk is ook dat AZ geen risico wil nemen uit zowel financieel, sportief als persoonlijk gezondheidsperspectief. Joey verdient een waardig afscheid en ik hoop dat hij die ook krijgt plus een bevredigend vervolg van zijn leven voor deze toch pas slechts 33-jarige klasse keeper. Ik wens hem het allerbeste toe. Hier nog even een tribuut http://www.youtube.com/watch?v=ZAAVstueS3g

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *