Sigthórsson was nog niet klaar voor Ajax

By
Updated: oktober 6, 2011

Verbeek probeerde de transfer van Sigthórsson naar Ajax nog tegen te houden, maar moest uiteindelijk toezien dat hij alsnog vertrok. Naast dat AZ hierdoor een enorm talent verloor had Verbeek ook twijfels of hij fysiek wel klaar was voor de overstap.

“Ik vroeg me af of Kolbeinn het fysiek aan zou kunnen bij Ajax. Bij die club speel je om het kampioenschap en moet je ook presteren in de Champions League. Ik weet van vorig seizoen dat hij al moeite had met het aantal wedstrijden bij AZ. En dat terwijl hij halverwege het seizoen pas een basisplaats kreeg en niet alles speelde, aldus Verbeek.

“Vorig jaar moest ik hem dikwijls wisselen. Hij had vaak irritaties in de schaamstreek en rond zijn heupen en bekken. Die irritaties waren het gevolg van overbelasting. Voor die basisplaats had hij namelijk nog nauwelijks in het eerste gespeeld.”

Misschien had de speler beter kunnen luisteren naar Verbeek, want nu kampt hij namelijk met een vermoeidheids blessure en kan hij tot de winterstop niet spelen.

4 Comments

 1. Jeroen

  6 oktober 2011 at 09:59

  Het zou toch echt gezichtsverlies zijn van De Boer als hij El Hamdaoui moet laten spelen…. hahaha dat zou best leuk zijn. In principe hebben ze voor de komende maanden alleen die Rus nog voor de spitsenpositie. Dat is wel erg dun.

  • KeesK

   6 oktober 2011 at 12:48

   Dat zou wel heel interessant zijn om te zien wat er dan gebeurd. Als ik dan El Hamdaoui zou zijn dan zou ik me erg voor het blok gezet voelen. Aan de ene kant wil je weg en moet je jezelf dus altijd weer bewijzen, aan de andere kant wil je natuurlijk voor geen meter voor een De Boer voetballen. Maar ik verwacht dat De Boer geen beroep op hem doet en een ander uit de pikorde van aanvallers in de spits opstelt.

 2. de echte supporter

  6 oktober 2011 at 16:54

  Het maakt mij niet uit wat de coach van 020 doet. Wat mij interesseert is dat we van kolbeinn geen last hebben op 15 oktober en ook niet van vd wiel. Ik zie de kansen dat AZ met een mooi resultaat uit Amsterdam komt toenemen. Die druiloor had gewoon nog niet naar ajax moeten gaan. Ach maar her zogenaamde arrogante grote ajax wist het ook beter. Mooi lekker beide op de blaren zitten

 3. rucarni

  9 oktober 2011 at 10:04

  sigi is klaar voor 020 2 dus meteen doorschuiven naar het tweede van 020 hahahaha gezellie met de rest.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *