Een nederlaag bij Ajax zal Verbeek betreuren maar niet verontrusten

By
Updated: oktober 5, 2011

Hier de link van een leuk artikel van sportjournalist Lex Muller. In dit artikel geeft hij eigenlijk aan dat de huidige positie van AZ geen toeval is, maar komt doordat het trainings regime van Verbeek in Alkmaar wel werkt.

Mooie quote van zijn tekst: “Een beetje in de stijl van Sir Alex Ferguson bij Manchester United schroomt Verbeek niet om op tijd afscheid te nemen van een mogelijk verzadigde vedette”. Dit is echt zeker waar, want Verbeek houdt niet echt van sterallures. Daarom werkte het ook niet echt tussen hem en El Hamdaoui, Romero en Pelle.

Link: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=148980

7 Comments

 1. Jeroen

  5 oktober 2011 at 10:17

  Ik zei het vorige seizoen al dat ik Verbeek echt een geweldige coach vind. Laten we hopen dat hij net als Ferguson voor heel lang wil blijven bij AZ. Ik denk namelijk dat hij deze club naar een hoger niveau kan tillen.

  Dat hij niet goed met vedettes om kan gaan is voor hem een negatief punt, maar voor ons positief. Dit betekent dat grote clubs niet gecharmeerd zijn van zijn aanpak, omdat daar vaak de “grote” spelers spelen. Gezien het feit dat AZ vaak erg jonge talenten heeft is het voor ons dus alleen maar positief. Ik zou het niet vervelend vinden om Verbeek de komende jaren aan het roer te zien staan. Met Stewart en Gerbrands op de achtergrond kunnen we de komende jaren gewoon weer mee doen om een plek bovenin.

  • KeesK

   5 oktober 2011 at 12:53

   Jeroen, ik denk dat we niet bang hoeven te zijn dat Verbeek snel vertrekt. Alkmaar ligt niet te ver van zijn Friese stulp en AZ heeft het nuchtere karakter waar Verbeek goed bij past, alles klikt. Natuurlijk zal er van buitenaf met de geldbuidel worden gelonkt op het moment dat AZ lang bovenaan blijft staan maar ik verwacht niet dat Verbeek daar erg gevoelig voor is (maar iedereen heeft zijn prijs). AZ heeft een lange termijnvisie en daar past de eigen gereide Verbeek prima bij. Top trainer, pracht mens, verdient alleen nog een mooie vrouw. En een kampioenschap natuurlijk!

 2. Jeroen

  5 oktober 2011 at 11:46

  Lees net dat Ajax flink moet puzzelen tegen AZ.

  Sigthorsson speelt niet vanwege een vermoeidheidsbreuk. Die komt pas in 2012 weer aan spelen toe. Alderweireld heeft ook een blessure en Van der Wiel had de vorige wedstrijd rood gekregen.

  Klinkt goed 😉

 3. ravi

  5 oktober 2011 at 12:45

  Klinkt zeker goed. Nu Sigthorsson niet meedoet is helemaal
  goed. Hij had tegen zijn oude clubbie zeker willen scoren.
  We staan er goed voor en dat moeten we voorlopig(na 34 wedstrijden)
  ook blijven volhouden.

 4. rucarni

  5 oktober 2011 at 17:24

  hee jeroen …. Sigthorsson speelt niet vanwege een vermoeidheidsbreuk … of scoord hij niet genoeg en is dit de volgende die naar het tweede moet… hahahahaha
  met jansen erbij kunnen ze klaverjassen.

 5. de echte supporter

  6 oktober 2011 at 17:04

  We zullen winnen in Amsterdam. Iedereen daar vind het geweldig die de Boer als trainer, maar volgens mij deed Jol het in punten nu beter. Het zal wel aan mij liggen dat ik ajax niet snap. Maar één ding is voor mij zeker, wij nemen drie punten mee. Dat kan de doodsteek voor ajax worden, dan gaat het nog lastig worden om volgend jaar CL te spelen. Of zie ik nu dingen die niet kunnen………

  • Jeroen

   6 oktober 2011 at 18:17

   Het kan zeker wel….alleen zou dit de eerste keer worden 😛

   We moeten gewoon eens zonder trillende benen naar de Arena en gewoon arrogant die punten pakken. Vooral nu moet het lukken nu drie basisspelers van Ajax niet kunnen spelen. Als we met dezelfde agressie als thuis de wedstrijd openen dan komt het wel goed.

   Laten wij gewoon onze toppers naar de overwinning schreeuwen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *