Cruijff: “AZ is verder dan Ajax”

By
Updated: oktober 4, 2011

Tja ik weet niet hoeveel waarde we moeten hechten aan het geblaat van Cruijff, maar als we dan toch zijn commentaar een cijfer zouden moeten geven, dan krijgt dit bericht toch wel een voldoende ;-). In een interview heeft hij namelijk aangegeven dat AZ op dit moment verder is dan Ajax.

Een jaar geleden begon Cruijff met veel commotie zijn revolutie bij Ajax. Iedereen moest baan maken voor zijn plannen om Ajax weer terug te krijgen aan de top. We zijn nu een jaar verder en gezien de positie op de ranglijst lijkt zijn plan nog niet te werken. “Een jaar? We zijn pas een maand bezig. De overige leden van de raad van commissarissen moeten nog een beetje wennen aan het ritme,” aldus Cruijff.

“Ajax zou een voorbeeld moeten nemen aan AZ. In Alkmaar moesten ze voetballers verlopen, werd er keihard gesaneerd, maar gingen wel de neuzen dezelfde richting op. Moet ik wel zeggen dat Ajax natuurlijk een veel grotere club is, maar AZ is op dit moment verder.”

5 Comments

 1. hAnZ

  4 oktober 2011 at 10:09

  hoezo AJAX is groter dan AZ…?? In hun grote bek en hun begroting wel.
  Tja Johan elk neadeel hep se foordeel he…..
  Tuuurrrrlijk is AZ veel kleiner dan AJAX. En .dat willen we graag zo houden.
  We zullen het over twee weken gaan zien hoeveel groter dat kluppie uit amsteldorp groter is dan AZ….

 2. KeesK

  4 oktober 2011 at 10:36

  Als een voetbalgrootheid als Johan Cruijff zulke dingen over AZ zegt dan moet AZ dat als een groot compliment zien. Laten we ook hopen dat AZ verder blijft dan de beursgenoteerde multinational Ajax.

 3. Mike

  4 oktober 2011 at 16:20

  Als we daar 1 of 3 punten hallen denk ik dat we mogen spreken over het kampioenschap dan word je niet meer door veel teams verslagen

 4. rucarni

  4 oktober 2011 at 18:06

  ja hoezo groter dan az ?????? blijven ook arogante j…. ze maken niks waar en zoals ik al eerder zij is het een club die koopt van andre clubs om ze zwaker te maken en de spelers naar de klote te helpen kijk maar naar ‘El Hamdaoui en asatie en de volgende is jansen en wij als clubs trappen er steeds weer in……….
  valt opeens op de willem v hanigem en crijf zich willen bemoeien met az nou rot maar op jullie want jullie bakken er niks van en wij staan boven die jo…

 5. de echte supporter

  4 oktober 2011 at 20:13

  leuk dat hij dat zegt, Dat is niet als compliment voor AZ bedoeld, maar om zijn beleid in te dekken, want hij ziet op tegen de confrontatie van 15 oktober. Laat hij geen zand in onze ogen gooien, dat moet hij maar bij 020 doen. Cruijff denk maar lekker aan die wanvertoning bij Groningen hahahha

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *