Voormalig trainer Van Hanegem niet onder de indruk van AZ

By
Updated: oktober 3, 2011

Is het de cultuur van Nederland dat als iets “te” goed gaat, dat we dat dan willen afzeiken? Willem van Hanegem, oud-international en voormalig trainer van AZ, vindt namelijk dat we te overdreven reageren op de huidige positie van AZ. Hij is niet onder de indruk en wacht dus nog even om aan te sluiten bij de polonaise.

‘Iedereen heeft het in onze papegaaienwereld nu over AZ’, schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad. ‘Zulk mooi voetbal, voortreffelijk gecoacht en getraind door die volgens iedereen zo stronteigenwijze Gertjan Verbeek. Daar word ik altijd een beetje opstandig van.’

‘Ik bedoel, ik gun AZ alles en Verbeek is een goeie trainer. Maar nu ik twee wedstrijden achtereen zag, ben ik nog niet heel enthousiast. Ik wacht even voordat ik in de polonaise aansluit. AZ profileert zich als een club waarvan we het heel speciaal moeten vinden dat na al die ellende met Scheringa nu weer een koppositie is bereikt’, aldus Van Hanegem.

‘El Hamdaoui kwijt, Dembélé, Schaars, Moreno, allemaal weg. Als je dat sentiment wegneemt en gewoon kijkt naar de selectie, ben je minder onder de indruk. Op Maher en Viergever na heeft Verbeek bijna elke wedstrijd louter internationals in zijn basis. Mag je dan meedoen om de bovenste plaatsen? Ik dacht van wel.’

Jaloezie of objectiviteit wat bij ons ontbreek?

5 Comments

 1. KeesK

  3 oktober 2011 at 13:40

  Dit is de Kromme ten voeten uit en ik moet er wel om lachen. En hij heeft wel gelijk wat betreft het aantal internationals in het team wat tot goede prestaties is verplicht. Maar er is een groot verschil tussen internationals en een team miljoenen vedetten. Maar wat dan ook de resultaten spreken boekdelen.

 2. gerard

  3 oktober 2011 at 15:32

  Het moest eens Feijenoord zijn geweest die alle wedstrijden zo overtuigend had gewonnen en de huidige koploper zijn geweest.
  Durf te stellen dat Willem dan wel de polonaise had gelopen zo stelt de man vorig seizoen al dat de Rotterdammers kampioen konden worden met het huidige materiaal.
  Dat zou ik een beetje kort de bocht noemen…

 3. hAnZ

  3 oktober 2011 at 18:01

  Ik moet altijd wel lachen om Willem zijn stukjes in het AD. Erg scherp geschreven. En dit keer schijnbaar over AZ. Dat mag natuurlijk.

 4. rucarni

  3 oktober 2011 at 20:01

  ach ja willem is willem heeft nog een zaak gehad met az dus deze man zal zeker niet aan onze kant staan.
  en het klopt dat we een hoop internationals hebben lopen maar het is niet zo dat ze zulke geweldige teams hebben in finland zweden enz enz dus echte grote vedette hebben we niet hoor en ook nog geen kanidaten voor Barcelona of inter dus willem ga lekker kijken in de kuip en hou je klep over az. denk dat we een geweldig team hebben en we doen het heel goed de doelstelling is en blijft bij de eerste 5 en die moeten we zeker niet gaan bijstellen tot 3 wedstrijden voor het einde en dat is nog heel ver weg hoor.

 5. de echte supporter

  4 oktober 2011 at 20:16

  Hij mag alles schrijven wat hij wil, want IK BEN NIET ONDER DE INDRUK VAN HEM

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *