“Te vroeg om over titel te praten”

By
Updated: oktober 3, 2011

AZ heeft duidelijk geen last van de druk die de status als koploper met zich mee kan brengen. De Noord-Hollanders combineerden er in Limburg lustig op los en VVV wist zich daar geen raad mee (1-3). AZ liet daarmee zien een ware titelkandidaat te zijn.

“We doen op de training ook vaak positiespelletjes”, zei Verbeek na afloop. “Als het voor één partij goed gaat stoppen we er snel mee, want het is te frustrerend voor de tegenstander. Dan krijg je irritaties en dat zag je nu bij VVV ook.”

Het goede resultaat was een meevaller voor Verbeek. Alle ingrediënten voor een moeilijk duel waren aanwezig. AZ had een zware confrontatie met Metalist Charkov voor de Europa League in de benen. De terugreis duurde veel te lang omdat er door een tekort aan brandstof in Oekraïne een tussenlanding moest worden gemaakt. Verbeek had slechts een dag om zijn ploeg voor te bereiden op VVV en het duel begon ook nog eens om half 1, voor de meeste voetballers veel te vroeg.

Geen van de factoren speelde AZ parten. AZ breidde daardoor het puntenaantal uit naar 21 na acht wedstrijden. Het gat met de achtervolgers is al vier punten of meer. Toch durft Verbeek het woord titelkandidaat nog niet in de mond te nemen.

“Maar als jij dat mag van je moeder, moet je dat doen”, zei hij met een knipoog. Hij vindt het seizoen nog te lang om zijn ploeg de favorietenrol toe te schuiven. Poulsen verwoordde de gedachte die leeft binnen de selectie wellicht het beste. “Zolang we bovenaan staan, gaan we ervoor.” Over twee weken volgt de echte test voor AZ, dat dan op bezoek moet bij kampioen Ajax. Bron: Voetbalprimeur.nl

8 Comments

 1. ravi

  3 oktober 2011 at 09:26

  Het is mooi hoe AZ met en voor elkaar door het vuur gaan.
  Ze zijn een hecht team.Kan je van Ajax niet zeggen. Ajax heeft
  misschien wel als je per individu bekijkt betere spelers maar als
  team draait het voor geen meter. Zijn allemaal remi’s. AZ gaat
  als koploper richting Amsterdam en heeft totaal geen last van druk.
  Ajax daartegenover moet winnen en heeft veel meer last van druk en
  kan AZ vrijuit spelen. Ajax moet en AZ hoeft niet. Gewoon 020 afmaken in
  Amsterdam over 2 weken.

  • Jeroen

   3 oktober 2011 at 09:35

   Ik zit dan in het stadion en laten we hopen dat je voorspelling uitkomt 😀 Winnen in Amsterdam zou echt ultiem zijn.

   Overigens kunnen we ook gewoon verliezen in Amsterdam, want dan staan we nog steeds op 1 😀

   • KeesK

    3 oktober 2011 at 11:19

    Valt weer precies in mijn laatste werkweekend anders had ik wel een kaartje van je overgenomen.

 2. KeesK

  3 oktober 2011 at 12:37

  Wat als AZ inderdaad gewoon ook over Ajax walst in hun eigen huis? Zou dit dan vooruitziend zijn geweest op 7 september: Ajax-trainer Frank de Boer noemt het professioneel dat zijn club Mounir el Hamdaoui en Ismail Aissati heeft ingeschreven voor de Champions League. ‘Stel dat Frank de Boer er over tien wedstrijden niet meer is, dan komt er iemand anders voor de groep’, zegt de trainer in gesprek met de NOS. ‘Misschien heeft hij El Hamdaoui of Aissati dan keihard nodig. Dat is gewoon professionaliteit van de club.’

  Als ze net zo consequent zijn als ze met Jol waren dan zou de Boer ook het veld moeten ruimen als hij de nu ingezette duikvlucht niet kan keren (ondanks de aankopen van AZ’s spitsen 2 seizoenen achter elkaar)? Ook vandaag weer spuwt aankoop (miskoop?) Theo Janssen zijn frustraties in de pers.

  Als we de rest van het AZ programma bekijken zou AZ een aardige kans hebben om winterkampioen te worden als ze Ajax verslaan. Na Ajax, volgen Roda, ADO, Utrecht en de Superboeren thuis, uit tegen Heracles, Excelsior, Heerenveen en NAC. Geen van deze ploegen heeft een indrukwekkende reeks neergezet en kampen met wisselvalligheid en een nog ontbrekende goede vorm. Met de huidige vorm, moraal en instelling zeker geen onoverkomelijke hindernissen voor het huidige AZ.

  • Jeroen

   3 oktober 2011 at 13:03

   Had net gelezen dat Ajax erover nadenkt om Van Basten weer aan te nemen. Ze zien in hem de perfecte technisch directeur… was hij niet degene die Ajax bijna qua geld (en prestatie) naar de klote heeft geholpen? 16 miljoen voor Suljemani!!

   In het begin was ik wel onder de indruk van De Boer, maar dat wordt nu steeds minder. Hij krijgt dit team ook niet aan het spelen. Althans niet zoals het zou moeten. Ben benieuwd wanneer ook hij het veld moet ruimen voor een nieuwe coach. Janssen gaat namelijk het probleem worden voor hem. Het gaat nog even duren, maar dan kunnen ook zij niet meer door 1 deur. Kan Janssen zijn carriere afsluiten met El Hamdaoui bij Jong Ajax.

   • KeesK

    3 oktober 2011 at 13:29

    Wordt Ajax misschien toch weer kampioen dit jaar! Bij de beloften met hun senioren elftal en kampioen kapitaalvernietiging.

 3. rucarni

  3 oktober 2011 at 20:14

  ,,,Misschien heeft hij El Hamdaoui of Aissati dan keihard nodig. Dat is gewoon professionaliteit van de club.’ hahahaha ja die zullen dan meteen klaar staan voor 020 hahaha { not } 020 is de club die graag goede spelers koopt van andere clubs om zo de concurenten zwaker te maken en de spelers naar de klote te helpen ,,voorbeeld ?? El Hamdaoui ? Aissati ? en nu begind het gezeik over Janssen dus die kan binnenkort ook naar het tweede op de bank. ennnnnn er zullen nog vele sukkel spelers volgen die er intrappen om bij zn geweldige club te mogen spelen pffffffffff

 4. Jeroen

  3 oktober 2011 at 20:26

  Lees net dat De Boer de nodige problemen heeft in de defensie voor de wedstrijd tegen AZ. Van der Wiel heeft afgelopen wedstrijd een rode kaart opgelopen, dus die speelt sowieso niet. Nu schijnt Alderweireld ook een blessure te hebben waardoor hij drie weken is uitgeschakeld. Klinkt goed. Boilessen is ook niet van de partij, dus Altidore, Beerens en Holman hebben vrij baan 😛

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *