Architect Elm: “De ene na de andere vliegt erin.”

By
Updated: oktober 2, 2011

Rasmus Elm staat dit seizoen op bij AZ. De specialist in standaardsituaties was in de gewonnen uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (1-3) heer en meester op het middenveld. Elm was met een rake vrije trap en een assist ook weer beslissend: “De ene na de andere vliegt erin.”

“We waren vooraf beducht op de counters van VVV”, zei Elm. “Met Uchebo en Musa hebben ze veel snelheid voorin. PSV en Ajax hebben hier punten verloren. Maar ondanks soms slordig balverlies kwamen wij niet echt in gevaar. We hebben ons ding gedaan en vrij simpel de drie punten mee naar Alkmaar genomen. Door de 0-1 bleven we kalm en na de 0-2 was er geen sprake meer van een wedstrijd.”

Topscorer
Dat de eerste Alkmaarse goal op naam van Elm kwam, wekte weinig verbazing. “Het is ongelofelijk”, reageerde de topscorer van AZ lachend. “De ene na de andere bal van mij vliegt erin. Ik heb al zes wedstrijden op rij gescoord. Zes doelpunten in acht competitieduels, dat is toch anders dan het totaal van vijf vorig seizoen.”

Doelpunt
Elm: “Mijn goal tegen VVV is vergelijkbaar met die tegen Feyenoord. Ik schoot de vrije trap goed naar de hoek en de keeper deed net een stapje naar de verkeerde kant. Dan ben je kansloos als doelman. Als een vrije trap de juiste snelheid heeft, levert dat al snel gevaar op. Dan is het alleen nog zaak om de goede hoek te bereiken. Of ik op vrije trappen train? Nee, er is geen ploeggenoot die voor mij in het muurtje wil staan. Misschien moet ik Pontus Wernbloom maar eens vragen. Dan is het sowieso goed: of ik scoor de vrije trap of ik schiet lekker hard tegen hem aan.”

Nederland
Dit seizoen heeft Elm in alle competities al twaalf doelpunten achter zijn naam staan, waarvan zeven rake vrije trappen en vijf benutte strafschoppen. In de komende interlandperiode wacht het Nederlands elftal voor Elm en de Zweden. “Dus wie weet maak ik er tegen Nederland ook wel eentje”, knipoogt de specialist. “Voor ons is dat een heel belangrijke wedstrijd, voor Oranje iets minder.”

“Als wij Finland verslaan en daarna thuis een goed resultaat halen tegen Nederland, kunnen we wellicht als beste nummer twee van de groep direct naar het EK. Of Oranje te verslaan is? Waarom niet? Het zou stom zijn om niet in die kans te geloven. We kunnen elk team verslaan. Die mentaliteit moet je hebben.”

‘Nieuwe Elm’
Wie AZ dit seizoen met regelmaat ziet spelen, kan niets anders concluderen dan dat Elm de nieuwe leider op het middenrif is. “Ik krijg heel veel verantwoordelijkheid. Dat vind ik prettig. Bij mijn vorige club Kalmar was het net zo. Toen mijn broer Viktor en Patrik Ingelsten naar Heerenveen vertrokken, nam ik de leiding in het team. Dat doe ik nu ook. Of dit de nieuwe Rasmus Elm is? Ja, deze rol past bij me. Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken naar het Zweedse elftal. En daarna verslaan we Ajax.” Bron: AZ.nl

5 Comments

 1. hAnZ

  2 oktober 2011 at 20:20

  Die laatste zin klinkt me als muziek in mijn oren. Ajax thuis verslaan geeft je vleugels…..
  Laat Elm maar die aanvoerdersband omdoen. Hij klaagt niet en werkt hard.
  En wat een machtig mooie goal vandaag.

 2. de echte supporter

  2 oktober 2011 at 20:29

  Of hij een mooi doelpunt heeft gemaakt weet ik nog niet, ik ga de samenvattingen nog bekijken op eredivisie live. Maar zijn laatste opmerking spreekt mij ook aan. Oh wat zou dat een mooi weekend zijn 020 in eigen huis van de mat spelen. Het kan, ik heb ajax zien spelen voor één helft. het was echt niets. Laten ze daar maar de adviezen van opa cruijff overnemen, dan weten we zeker dat zij in ieder geval geen kampioen worden. Haha dat wordt namelijk AZ. Heb ik weken geleden al geschreven

 3. de echte supporter

  2 oktober 2011 at 20:43

  @hAnZ klopt het is een geweldig doelpunt. Ik zag net de 12 doelpunten van hem. Geweldig

  • Jeroen

   3 oktober 2011 at 09:37

   Ik zal eens kijken of ik die op de website kan zetten. Het zullen stuk voor stuk wel mooie doelpunten zijn. Die van gisteren zat er ook weer mooi in. Toch lieten de analysten zien dat de keeper niet vrijuit ging. Hij maakte vlak voor het schot een gekke beweging waardoor hij tekort kwam om de bal tegen te houden. Anders had hij hem gehad. Wat bleek is dat de keeper al drie jaar geen Eredivisie duels meer had gespeeld. 😉

 4. KeesK

  2 oktober 2011 at 21:05

  Rasmus Elm is de Wesley Sneijder van AZ. Als hij ongeveer net zo veel opbrengt als Sneijder’s huidige vraagprijs bij een vertrek dan mag hij wel een héél mooi afscheid krijgen. Maar zover is het gelukkig nog lang niet hopelijk al zal de aandacht van diverse scouts nu wel op hem gevestigd zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *