Verbeek kan leven met gelijkspel tegen Metalist

By
Updated: september 30, 2011

Gertjan Verbeek kan leven met het 1-1 gelijkspel bij het Oekraïense Metalist Kharkiv. Met name in de tweede helft van de Europa League-wedstrijd werd AZ stevig onder druk gezet.

“Als je ziet wat we de tweede helft te verduren hebben gekregen, dan is dit een goede uitslag”, sprak Verbeek na afloop van de wedstrijd.

“In de eerste helft speelden we goed. Na rust hadden zij meer de bal en dan roep je het over jezelf af. Ik vind dat we er hard voor hebben geknokt en aan het eind moet je tevreden zijn met een gelijkspel”, oordeelde de AZ-coach.

Volgens Verbeek is Metalist Kharkiv de grootste concurrent voor AZ in Groep G. “Ik heb Austria Wien nog niet voldoende zien spelen, maar Metalist heeft daar uit gewonnen. Ik denk dan ook dat zij onze grootste concurrent zijn, maar wij staan nog altijd gewoon bovenaan.” Bron: Voetbalprimeur.nl

2 Comments

 1. gerard

  30 september 2011 at 13:13

  Metalist is een Oekraïense miljoenenclub die met Shakhtar Donetsk en Dynamo Kiev de toonaangevende clubs van dat land zijn. Ploegen die Europees steeds meer inspraak krijgen en daarom is het zeker een geweldige prestatie van AZ om met name de eerste helft het spel aldaar te domineren zoals het hier in de competitie ook een tegenstander op de helft kan vast zetten.
  Met name de tweedehelft kwam Metalist beter in het spel en kon AZ heel moeilijk nog van eigen helft afkomen waardoor het eigenspelletje niet meer gespeeld kon worden.
  Al met al een goed resultaat tegen een sterke tegenstander en AZ bevestigde wederom zijn goede vorm. Als tegen VVV het balletje ook vertrouwd rond kan gaan en overtuigend de winst kan worden genomen is het vertrouwen groot om tegen Ajax er iets moois neer te zetten en de eerste plaats te consolideren.
  Je zult dan zien dat criticasters (lees Derksen) die nu nog openlijk twijfelen helemaal om zijn wat de mogelijkheden zijn van deze jonge ploeg.

 2. hAnZ

  30 september 2011 at 21:27

  De eerste helft was AZ duidelijk sterker, de tweede werde ze overlopen door Metalist. Maar slecht spelen deed AZ niet. Voorlopig staan ze nog bovenaan in groep G. Waarschijnlijk zijn Malmö en AZ de armste clubs van de Europe leage.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *