Moisander twijfelde over de kracht van de groep

By
Updated: september 28, 2011

In de beginfase van de Eredivisie flirte Moisander openlijk met PSV. De Eindhovenaren hadden zelfs een aantrekkelijk bod neergelegd bij AZ, maar uiteindelijk blokkeerde Verbeek de overgang. Hij vond namelijk dat Moisander nodig was in dit nieuwe AZ. De aanvoerder was het hier niet geheel mee eens maar accepteerde de beslissing en liet het na om verdere acties te ondernemen.

In een interview met Voetbal International liet Verbeek onlangs weten dat Moisander weg wilde omdat hij onvoldoende vertrouwen had in de kracht van de groep. “Deze groep is ergens in gaan geloven. Ze zien dat Beerens en Altidore aanwinsten zijn. Moisander flirtte met PSV, omdat hij twijfelde over de kracht van de ploeg. Maar als wij iedereen bij elkaar weten te houden, durf ik stiekem naar de derde plaats te kijken.”

6 Comments

 1. Jeroen

  28 september 2011 at 15:30

  En hoe denk je daar nu over na 7 duels te hebben gespeeld in de Eredivisie? Zoals je ziet beschikken wij over voldoende kracht. Kijk naar de wedstrijd tegen Groningen voor de KNVB beker wedstijd. Zelfs zonder een echte afmaker scoren we toch 4 doelpunten.

  Leuk om te zien dat Verbeek misschien denkt dat we derde kunnen worden. Zal hij misschien stiekem nadenken over een eventuele kampioenschap? Ik weet dat het niet handig is om dat nu openlijk te bespreken omdat je dan een druk legt bij het team…. maar Verbeek is ook niet dom en ziet dat we gewoon echt wel een titelkandidaat zijn. Of ben ik nu te subjectief 😉

 2. stefan

  28 september 2011 at 15:40

  Nee hoor je bent niet te subjectief, je ziet dat deze elftal het kan maken/ver kan komen. maar vergis me niet hij is vaker in opspraak gekomen,

 3. vvdne

  28 september 2011 at 16:26

  We kunnen zeker kampioen worden. Maar ook AZ zal punten gaan laten liggen. Dus of we kampioen worden hangt mede af van Twente, Ajax en PSV.

  wbt moisander, dit is eigenlijk geen nieuws meer. Vind overigens dat hij de afgelopen wedstrijden niet enorm goed gepresteerd heeft.

 4. hAnZ

  28 september 2011 at 17:24

  Goed om te lezen dat moisander weer met twee benen op de grond staat.
  Enneh…plaats drie…??? Leuk hoor, maar die plaats een vasthouden is nu eerder een uitdaging.

 5. gerard

  30 september 2011 at 11:18

  De spelers laten wekelijks qua niveau zien niet onder te doen voor de top 3 van vorig seizoen.
  Beerens en Altidore hebben het aanvalsspel een impuls gegeven maar door positiewisselingen t.o.v. vorig seizoen zijn Holman, Wernbloom en Elm echte sterkhouders geworden en kan Martens na geheel hersteld te zijn en pijnvrij te kunnen spelen het elftal over een aantal weken nog sterker maken dan het nu al is (waarvan overigens Maher natuurlijk laat zien dat tevens AZ nog hele sterke spelers op de bank heeft zitten zoals ook Klavan laat zien in het elftal te horen maar de pech heeft dat het zo goed draaid).
  Verdedigend staat AZ; het oogt solide en heeft zowat de minste tegengoals, het middenveld beschikt over power, overzicht en creativiteit en aanvallend hebben we nu echte vleugels en een afmaker. Verbeek weet kijkende naar clubs als Twente, Ajax en PSV die vooralsnog niet onoverwinnelijk lijken dat er wel degelijk mogelijkheden liggen alleen zal nimmer het woord kampioenschap in de mond genomen worden gezien dit alleen maar onnodige druk op het elftal zou leggen we hoeven immers niets maar we laten het zeker niet liggen!

  • Jeroen

   30 september 2011 at 11:29

   Mooie samenvatting en ik ben het zeker met je eens.

   Ondanks dat we veel basisspelers zijn vertrokken zijn we er voor het gevoel alleen maar beter op geworden. Meer een team! Viergever pakt zijn nieuwe rol perfect op en daarnaast is Beerens echt een fantastische speler. Ook als hij een keer een slechte werdstrijd heeft dan komt er altijd dreiging vanaf. Heerlijk om naar te kijken.

   We zijn thuis vooral sterker geworden en laten nu weinig punten liggen. Verbeek heeft niet alleen de fitheid van de groep verhoogd, maar ook mentaal een goede invloed. We hebben namelijk al twee keer een acherstand weten om te buigen naar een winst door gewoon geduldig te wachten.

   Ik ben benieuwd naar zondag! PSV en Ajax hebben daar al punten laten liggen toch? Aan ons om dus te winnen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *