AZ met tien man onderuit tegen Genoa

By
Updated: augustus 14, 2008

AZ heeft de oefenwedstrijd in en tegen Genoa met 3-1 verloren. De Alkmaarders kwamen via Brett Holman al vroeg op voorsprong, maar de Italianen sleepten in de tweede helft de overwinning in de wacht. AZ speelde het grootste gedeelte van het duel met tien man, nadat Ryan Donk het veld met een rode kaart moest verlaten.

AZ begon aan de wedstrijd tegen Genoa in dezelfde opstelling als afgelopen zaterdag tegen Iraklis Saloniki (3-0). Mounir El Hamdaoui, Jeremain Lens, Simon Cziommer, Gijs Luirink en Graziano Pellè bleven geblesseerd achter in Alkmaar, terwijl Haris Medunjanin deze week een stage afwerkt bij Real Valladolid.

De start was voortvarend. Zonder dat ook maar een speler van Genoa de bal had getoucheerd, opende AZ de score. Een hoge bal van Héctor Moreno door het centrum belandde bij Holman, die doelman Rubinho met een laag schot passeerde. Vervolgens was het vooral Joey Didulica die bij AZ de aandacht op zich vestigde met enkele fraaie reddingen.

Toch was ook AZ niet ongevaarlijk. Zo was doelman Rubinho kansloos op een schot van Holman, dat terugketste van de paal. Maar nadat Demy de Zeeuw en Donk geel kregen van scheidsrechter Banti, profiteerde Genoa. Giuseppe Sculli liet zich makkelijk vallen in het strafschopgebied, Donk kreeg rood en Luciano Figueroa benutte de penalty.

Met tien man voetbalde AZ na rust goed mee. Een kopballetje van Ari uit een assist van De Zeeuw ging naast, een afstandschot van Stijn Schaars werd gekraakt. Genoa pakte echter de leiding toen invaller Ruben Olivera een voorzet van Andrea Gasbarroni inkopte. Niet veel later schoot opnieuw Olivera de 3-1 onhoudbaar achter Didulica.

AZ kon terugkomen in de wedstrijd, toen de scheidsrechter keeper Rubinho bestrafte voor een vermeende charge op Ari. De Braziliaan nam de strafschop zelf, maar Rubinho tikte de hard ingeschoten bal over. In de slotfase slaagden beide teams er verder niet meer in om tot scoren te komen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *