AZ koploper na zege op Feyenoord: 2-1

By
Updated: september 25, 2011

AZ heeft op eigen veld een 2-1 zege geboekt op Feyenoord en is daardoor in de Eredivisie alleen koploper geworden.

In de aantrekkelijke eerste helft kreeg AZ de beste kansen, maar zag het op de counter loerende Feyenorod zijn geduld beloond. Na goed werk van Schaken, die Poulsen knap omspeelde, scoorde Bakkel.

Na de rust hield Feyenoord aanvankelijk eenvoudig stand, maar na een uur kreeg het de 1-1 (vrije trap Elm) om de oren en kort daarna verloor het Leerdam met rood. Holman was al dicht bij AZ’s 2-1 toen hij de paal trof en doelman Mulder vervolgens ternauwernood voorkwam dat de bal over de lijn rolde. Kort daarna kopte de Australier echter wel raak.

5 Comments

 1. Jeroen

  25 september 2011 at 15:51

  Nou is propje (Koeman) toch op zijn plek gezet. AZ speelde wederom erg goed en ik krijg het gevoel dat ze mentaal steeds sterker worden. Net zoals tegen Groningen hebben ze een achterstand om weten te buigen naar een winst. Dat vind ik grote klasse. Vorig seizoen konden we dat op de een of andere manier nog niet opbrengen.

  Verbeek bedankt! Je hebt AZ echt aan het voetballen gekregen. Dit is waar ik voor naar het stadion kom 😀 prachtig combinatiespel. We mogen blij zijn met een coach zoals hij.

 2. KeesK

  25 september 2011 at 16:20

  Ik moest het doen met een belabberd radioverslag op werk. Werk was weer twee zonnige dagen van mijn leven verkwanseld voor het slijk der aarde maar dit maakt veel goed. Propje Koeman, het was nooit een slanke atleet maar daar is nu helemaal niks meer van over. Wat dat betreft prijs ik de ‘spartaanse’ instelling van Verbeek. Zelf in vorm blijven siert een coach.
  Blind typist Jeroen, maak van Hikman weer even Holman ook al staat het wel grappig.

 3. de echte supporter

  25 september 2011 at 16:45

  We staan nu waar we horen met dit mooie voetbal. Prima AZ

 4. hAnZ

  26 september 2011 at 04:20

  Dat ik na de nachtdienst maar drie uurtjes had geslapen werd ruimschoots goedgemaakt in het stadion. Ik, en alle 16.000 andere fans hebben genoten van een galavoorstelling. Nu nog eventjes een weekje of dertig dit volhouden en we hebben weer een feestje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *