Coach Verbeek laat gehavende AZ-selectie zwemmen

By
Updated: september 23, 2011

Gertjan Verbeek heeft besloten de AZ-training van vrijdagmiddag te schrappen. Daarvoor in de plaats gaat de trainer met zijn door blessures gehavende selectie naar het zwembad.

AZ plaatste zich donderdagavond voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi door een 4-2 zege (na verlenging) op FC Groningen. Zondag komt Feyenoord op bezoek in Alkmaar en de Rotterdammers hebben aanmerkelijk meer rust gehad in de aanloop naar die wedstrijd. De ploeg van voormalig AZ-trainer Ronald Koeman speelde dinsdag de bekerwedstrijd tegen AGOVV Apeldoorn (4-0).

Vooral in de voorhoede kampt Verbeek met personele problemen. Ruud Boymans wordt al enkele weken geplaagd door een enkelkwetsuur en wordt woensdag in het ziekenhuis nader onderzocht, Erik Falkenburg heeft een operatie aan zijn scheenbeen ondergaan en Jozy Altidore is met een enkelblessure een groot vraagteken voor de competitiewedstrijd tegen Feyenoord.

Ook Joey Didulica (nek), Maarten Martens (enkel) en Ali Messaoud (kaak) zijn geblesseerd, waardoor Verbeek heeft besloten om Fernando Lewis bij de selectie te halen. De achttienjarige buitenspeler maakte net als Kevin Luckassen, die donderdag tegen FC Groningen zijn debuut maakte, een groot deel van de voorbereiding mee met de selectie van AZ. Bron: VI.nl

2 Comments

 1. rucarni

  23 september 2011 at 17:07

  lekker zwemmen boys maar we moeten het niet overdrijven he met jeugd spelers hahahaha mooi he dat je dat achter de hand heb.

 2. hAnZ

  24 september 2011 at 05:37

  Leuke, alternatieve training hoor. Het programma is al best zwaar voor de boys.
  Mijn vrouw zat al stevig te balen. Altijd gaat ze op vrijdag zwemmen en net die ene keer dat ze niet kan gaat AZ daar zwemmen…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *