Altidore ziet AZ niet als stap terug

By
Updated: september 22, 2011

Altidore, afgelopen zomer overgekomen van Villareal, heeft in de eerste wedstrijden al direct het ongelijk bewezen aan zijn criticasters. De spits heeft al zes doelpunten in totaal  gemaakt voor AZ en hier zal het zeker niet bij blijven. Ondanks dat er veel verschillen zijn tussen Villareal en AZ spreekt de Amerikaanse spits niet van een stap terug. “Zo zie ik het niet. Het is in Alkmaar wel heel anders dan bij Villareal. De clubs hebben verschillende ambities.”

“Bij AZ worden spelers opgeleid. Daar is in Spanje geen tijd voor. Alles draait daar om presteren. Je speelt elk seizoen twee keer tegen Barcelona en Real Madrid en je moet je kwalificeren voor de Champions League. Er was geen tijd om aan te passen.”

Stewart gaf enkele weken geleden al aan dat Altidore de stap naar Villereal te vroeg had gemaakt. Daar is de spits het dan ook volledig mee eens. “Ik was daar toen te jong voor. Ik moest concurreren met spitsen die al compleet waren, zoals Giuseppe Rossi. Hij is nu overigens nog beter geworden. Ik was achttien en had totaal geen idee wat Europees voetbal inhield.”

3 Comments

 1. Azfanaticsnl

  22 september 2011 at 13:12

  Ben blij dat wij hem hebben. Na drie jaar verkopen voor 20 miljoen 🙂 . Geen Nederlandse top lub zal hem kunnen kopen dat scheelt ook weer.

  • Jeroen

   22 september 2011 at 13:15

   Zeker blij dat we hem hebben. Ik denk dat hij de potentie heeft om een zeer goede speler te worden. Laat hem nog maar een paar jaar ontwikkelen bij onze mooie club voordat hij weer vertrekt. Volgens mij had hij de intentie om sowieso twee jaar te blijven. Gelukkig heeft hij een contract tot medio 2015 😉

 2. de echte supporter

  23 september 2011 at 08:14

  Allemaal mooie woorden, maar nu wil ik gewoon doelpunten zien, daar is hij voor binnengehaald. Gisteren miste we hem wel op het veld.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *