AZ eenvoudig langs Iraklis Saloniki

By
Updated: augustus 10, 2008

AZ heeft het oefenduel tegen het Griekse Iraklis Saloniki gewonnen. Zaterdag werd het 3-0 op het Wateringcomplex in Wormerveer. Ari (2 keer) en Demy de Zeeuw zorgden voor de AZ-doelpunten. Woensdag oefent AZ in Italië tegen Genoa. Op vrijdag 22 augustus komt Fiorentina op bezoek in het DSB Stadion.

Met Martin Haar als waarnemend hoofdtrainer van AZ (Louis van Gaal zat vanwege zijn huwelijk nog in Portugal) trof AZ de eerste buitenlandse tegenstander tijdens de voorbereiding. Haar kon geen beroep doen op de met een heupblessure kampende Mounir El Hamdaoui.

De eerste kans was voor de Grieken. Joey Didulica stopte de inzet van Agritis Anestis. In de tegenstoot kopte de mee opgekomen Ryan Donk net over. Na twintig minuten was het wel raak voor AZ. Ari, die tot nu toe in elk oefenduel scoorde, schoot beheerst raak: 1-0.

De nummer tien van vorig seizoen uit de hoogste divisie in Griekenland deed wat terug. Binnen een minuut brachten zowel Didulica als Niklas Moisander redding op de doellijn na een schot van Anestis.

AZ had na een half uur aan één kans genoeg om er 2-0 van de maken. Na een voorzet van Simon Poulsen op Ari kwam de bal voor de voeten van Demy de Zeeuw. De international schoot uit de draai laag in de hoek. Vlak voor rust maakte Ari er 3-0 van. Met veel souplesse en beheersing kapte de kleine spits twee tegenstanders én de keeper uit, waarna hij nonchalant raak schoot.

“We hebben heel effectief gespeeld”, blikte Martin Haar in de krappe catacomben van het amateurcomplex terug. “Ari liep een paar keer goed weg en gaf een assist op De Zeeuw. Wat vandaag wat minder ging is dat we een paar keer slordig waren bij dode spelmomenten van Iraklis.”

Haar: “Ik denk dat we tot nu toe een heel goede voorbereiding doormaken. We scoren veel en krijgen weinig treffers tegen. Iraklis speelt op een aardig niveau in Griekenland, maar na de duels tegen Genoa en Fiorentina weten we écht waar we staan.”

Bron: AZ.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *