Moisander: “Twente, Ajax en PSV nog steeds groter dan AZ”

By
Updated: september 18, 2011

Ondanks de vlammende start van AZ in het nieuwe seizoen wordt er nog niet gedacht aan een nieuwe kampioenschap. Volgens Moisander moeten qua elftal nog steeds Twente, PSV en Ajax voor ons dulden. “Er zijn duidelijk grotere ploegen. Ik vind Twente, Ajax en PSV nog steeds groter dan AZ. We zijn goed begonnen, maar als we straks blessures en schorsingen gaan krijgen denk ik dat we in de problemen gaan komen.”

“Onze selectie is niet zo breed als die van Ajax, Twente of PSV. We zullen de komende weken zien waar we staan. Telkens twee wedstrijden in de week, dat zal zwaar worden”, aldus Moisander.

16 Comments

 1. Nico

  18 september 2011 at 19:58

  Ik wist niet dat Moisander zo’n jankertje was….eerst dat zeuren over evt. transfer en nu weer deze teksten…’t is ‘m net niet deze jongen vind ik…

 2. stefan

  18 september 2011 at 20:18

  Begint een beetje op een rotte appel te lijken in de groep zn uitspraken beginnen te opvallen,

 3. KeesK

  18 september 2011 at 20:49

  Even relativeren voor huilebalk Moisander.
  Hij vergeet nog een club namelijk Feyenoord, die is ook groter dan AZ en zelfs groter dan Twente en PSV. Grootste nadeel van Alkmaar is de ligging van de stad ten opzichte van het hoofdstedelijke Amsterdamse bastion van Ajax, een nadeel dat Twente niet heeft. Hierdoor zal AZ nooit de grootste club worden. Maar heeft dat AZ er van weerhouden kampioen te worden Meneer Moisander? NEE! En Twente heeft het kampioenschap ook niet kado gekregen door te huilen als een Calimero maar door goed management, uitstekende scouting, gulle sponsors, trouwe supporters, klasse trainers en talentvolle spelers die niet zanikten maar er voor gingen! Bloed, zweet en tranen. Twente en AZ hebben (net als de meeste clubs) ook in de eerste divisie gespeeld. Zó klein waren ze ooit! Ze zijn kleiner qua budget en toch wonnen ze het kampioenschap. Multinational PSV (=FC Eindhoven zonder de P en poen van de sponsor) heeft zich ook al weer drie jaar op een rij geen kampioenschap kunnen kopen. En waarschijnlijk dit jaar weer niet. Want er zijn meer factoren dan alleen maar groot zijn die meespelen, vraag dat maar aan Feyenoord. En AZ heeft niet alle factoren mee maar met die instelling van jou zullen we zeker niet meedoen dit jaar. Citaat van Kees Kist: “… terwijl we met AZ toch heel mooi voetbal speelden, maar er was merkwaardig genoeg nooit veel waardering voor.” Dat heeft Moisander ook niet zo te zien. Degene die het wel AZ voetbal wel waarderen weten dat AZ niet bang hoeft te zijn voor de ‘grote’ clubs want er is geen enkele club die alles wint èn altijd mooi voetbal speelt. Behalve het AZ dat voor het eerst kampioen werd ondanks dat Ajax het enige smetje op de weergaloze zegeparade was met een selectie van wel 22 spelers. Dus als je wat inspiratie zoekt kijk eens een oude wedstrijd en hou deze uitspraken lekker voor jezelf. Is er echt geen betere aanvoerder te vinden binnen de selectie?

 4. alkmaardertje

  19 september 2011 at 08:15

  Dan rot je toch lekker op die kant op Eikel. Vindt je toch al niet goed genoeg voor az dus ga maar naar je geliefde psv bahhhhh wat een nep aanvoerder ben jij zeg.

 5. rutger

  19 september 2011 at 11:30

  Hij praat als een ” JOOD ” net als Frank de Hoer, jezelf alvast indekken als we weer bijv. verliezen van Excelsior uit omdat het zo druk programma is….al zou ik zo kunne verdienen en 17000 man voor jou naar het stadion toe komen, ik zou me elke wedstrijd kapot werken!!!!..COMEEEEEEEEEEEE ON ZEG!! Je bent verdomme aanvoerder. er bestaat de afgelopen 6 jaar al geen TOP 3 / 4 meer!!……je bent meer een topclub wanneer er rust in de tent is en goede prestaties worden geleverd….bijv. az na onze goede vriend vertrokken is…bij ajax, psv of fey er hoeft maar 1 ding te gebeuren en het is chaos daar!!! Dus praat niet zo slap moisander en anders ROT je maar op met dat slappe gezeur

 6. ravi

  19 september 2011 at 12:53

  Voor wie speel je nou Moisander!!! Je speelt voor AZ en je bent nota bene aanvoerder. Wees gvd positief en denk aan Az en je collega’s en ga niet over andere clubs lullen man. We zijn je liever kwijt als rijk als je zo praat over de rest. Wat een nietsnut ben je toch Moisander.

 7. Jeroen

  19 september 2011 at 13:23

  Ik denk dat ik de reactie van Moisander enigzins wel kan plaatsen. Ze willen gewoon niet spreken over een nieuwe titelrace. Ze willen liever een underdog zijn dan dat ze continue in de spotlight staan… wat uiteindelijk meer stress op gaat leveren. Het nadeel van dit bericht is dat Moisander het niet goed heeft kunnen onderbouwen.

  Over de selectie ben ik het overigens wel eens. We hebben echt een topelftal, maar we hebben niet veel vervangers. We moeten er dus voor gaan zorgen dat we niet veel onnodige kaarten gaan pakken.

 8. vvdne

  19 september 2011 at 15:30

  Ben het wel met Jeroen eens. Alleen vind ik dat Moisander als aanvoerder wel wat zorgvuldiger zijn woorden kan kiezen. Wat betreft de schorsingen, AZ maakt veel te veel onnodige overtredingen. 3-0 voor en dan een schwalbe etc etc Tegen RKC ook weer veel te veel kaarten gepakt. Echt gewoon zonde. Maar ik geloof nog steeds dat we een kans maken. Wel of geen underdog maakt feitelijk niks uit. Op het moment dat we blijven winnen schuift de rest van NL ons toch naar voren als titelkandidaat. Wat je als speler wel of niet zegt heeft hier geen enkele invloed op.

 9. KeesK

  19 september 2011 at 15:56

  Misschien toch sprake van een taalbarrière? Of waar het hart van vol is spreekt de mond van over?
  Voor het volgende interview is hier een mooie voor Moisander: “We zijn weliswaar niet de grootste club maar wel in staat tot grootse prestaties. En dat is wat we onvermoeibaar proberen na te streven zo lang we het vol kunnen houden met dit fantastische en hechte elftal dat veel voor elkaar en deze mooie club overheeft.”
  Goed oefenen Niklas, zo maak je vrienden.

 10. rucarni

  19 september 2011 at 16:41

  ik wordt zo verschrikelijk moe van dat soort uitspraken …….. wat een slape zak is het toch.
  als ik hem was zou ik met me blote reet omhoog op de middenstip van het psv stadion gaan liggen kijken of ze hem kunnen gebruiken daar.
  dit is aanvoerder onwaardig ..beter nog az onwaardig rot maar lekker op als je je niet kan vinden in het streven van het GEWELDIGE AZ ELFTAL.

 11. hAnZ

  19 september 2011 at 20:22

  Het stukje dat we in de problemen komen met kaarten en blessures heeft ie echt wel een punt hoor. Zondag dus alweer 4 gele kaarten gescoord. O.a. die van esteban is natuurlijk zo zinloos.
  Waarschijnlijk bedoelde hij dat de selecties bij de conculega’s breder is.

  • Jeroen

   19 september 2011 at 20:30

   Waarom kreeg Esteban dan een gele kaart? Die heb ik gemist.

  • KeesK

   19 september 2011 at 21:39

   Hier de selectie van de gouden kampioensploeg uit 1981 en het gespeelde aantal wedstrijden/doelpunten:

   1980/81:
   Ype Anema 1/0
   Peter Arntz 32/3
   Chris van den Dungen 5/0
   Fred Filippo 2/0
   Jan Gaasbeek 1/0
   Hugo Hovenkamp 30/3
   Jos Jonker 31/8
   Kees Kist 21/11
   Hans de Koning 3/0
   Richard van der Meer 29/1
   John Metgod 34/3
   Kristen Nygaard 32/14
   Jan Peters 28/9
   Hans Reijnders 14/0
   Henk van Rijnsoever 3/1
   Ronald Spelbos 31/4
   Rick Talan 3/0
   Pier Tol 31/20
   Eddy Treijtel 32/0
   Ronald Weijsters 13/0
   Kurt Welzl 29/20

   Trainer/coach: Georg Kessler

   Zo breed was de selectie nou ook weer niet maar wel een aantal dragende spelers die bijna alle wedstrijden speelden en elkaar bijna blindelings konden vinden. Was het alleen maar geld of was er nog meer aan de hand dan alleen maar dat? AZ was toen ook geen grote club. Zeg het maar waarom het nu niet weer zou kunnen. Misschien heeft Verbeek nog een jaartje nodig. AZ kwam toen ook niet uit het niets en speelde de seizoenen ervoor constant in de top vijf en werd het seizoen er voor tweede.

   • Jeroen

    20 september 2011 at 09:03

    Thanks voor het delen 🙂 We moeten ook niet gaan zeuren over de aantal spelers die we tot onze beschikking hebben. We spelen als een zeer goed team en gelukkig hebben we meerdere mensen die een goaltje kunnen maken (Benschop, Altidore, Beerens, Gudmundsson, Holman, Wernbloom, Elm)… dus als er eentje een keer uitvalt hoeft dat niet direct chaos te betekenen.

 12. rucarni

  20 september 2011 at 07:53

  Ja jongens snap het wel maar als aanvoerder moet je je team stimuleren en niet gaan roepen dat de bekende drie sukkel clubs zo goed zijn ,, en als aanvoerder komen met oplossingen en niet gaan lopen janken als een klein kind dat we het zo niet redden kom nou ,,,, voor mij is hij echt aanvoerder af …… de vorige keer en nu weer janken ben ik er klaar mee.

 13. hAnZ

  20 september 2011 at 18:01

  @ Jeroen. Dat geel voor Esteban was voor het te lang wachten met een uittrap…. Jammer hoor…zoo zinloos..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *